Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » В Україні навесні хочуть запустити державні субсидії для покупки електромобілів
Всі новини / Автосвіт

В Україні навесні хочуть запустити державні субсидії для покупки електромобілів

В Україні вже навесні поточного року запустять державну програму стимулювання покупки електромобілів.

Субсидуватися буде процентна ставка лізингу електромобілів.

Про запуск програми стимулювання повідомив заступник голови офісу президента України Ростислав Шурма в інтерв'ю Інтерфакс-Україна. За його словами, уряд на першому етапі має намір стимулювати не лізинг всіх автомобілів, а тільки операції з електромобілями.

У планах реформаторів в найближчі два роки включити такі ж стимули не тільки для конкретних покупців, але і для інвесторів, які мають намір виробляти електромобілі в Україні.

Ростислав Шурма додав: "Я добре знаю цю індустрію, крім того, ми консультувалися з автовиробниками. Два роки потрібно, щоб здійснити локалізацію виробництва електромобілів. Ця програма діятиме в універсальному вигляді два роки, а далі поширюватиметься на виробників, які локалізували виробництво. Посилаємо такий сигнал ринку: якщо хочете утримати свій продукт конкурентоспроможним не тільки зараз, але і через два роки – займайтеся локалізацією".



Зростання популярності електромобілів в Україні спостерігається останні кілька років. У 2021 році реєстрації нових і старих електрокарів збільшилися на 18,9% в порівнянні з 2020 роком.

Читайте також: КрАЗ готує модернізацію своєї популярної повнопривідної вантажівки

Всього було поставлено на первинний облік 8541 одиниць електротранспорту.
01-14-2022, 08:48  
Джерело: rbc.ua
Переглядів: 977   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: