Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Угода з продажу збанкрутілого SsangYong зірвалася
Всі новини / Автосвіт

Угода з продажу збанкрутілого SsangYong зірвалася

Продаж компанії SsangYong Motor не відбувся, випливає із заяви самого південнокорейського автовиробника.

Причиною зриву угоди зазначено, що покупець, стартап Edison Motors, який займається випуском електробусів, не виконав свої платіжні зобов’язання в строк до 25 березня 2022 року.

В результаті SsangYong розірвала контракт з Edison Motors і розпочала пошуки нового інвестора. Незважаючи на неважливий стан справ збанкрутілої марки, вона продовжує продавати автомобілі та анонсує новинки.

З 2011 року 74,65 відсотка акцій SsangYong належать індійському конгломерату Mahindra & Mahindra. Навесні 2021 року стало відомо, що на тлі кризи, викликаної пандемією коронавірусу, Mahindra взяла курс на скорочення витрат, у тому числі відмовила SsangYong у фінансовій підтримці у розмірі 423 мільйони доларів.

Наприкінці 2020 року, за рішенням Суду у справах про банкрутство, SsangYong перейшла під зовнішнє управління. Восени 2021 року на марку знайшовся покупець — молодий виробник Edison Motors з Південної Кореї. На той момент угода оцінювалася приблизно 260 мільйонів доларів.

«Після укладання угоди про придбання компанія SsangYong представила план реорганізації до суду наприкінці лютого, — йдеться в офіційній заяві компанії. — Це передбачало погашення боргів, що залишилися, і зміну прав акціонерів після отримання повної оплати.



Суд призначив 1 квітня 2022 року датою проведення зборів кредиторів та акціонерів і, таким чином, датою ухвалення рішення». Edison Motors своїх зобов’язань не виконав.

Незважаючи на своє становище, за минулий рік SsangYong виробила майже 84,5 тисяч автомобілів, що на 21 відсоток менше, ніж у 2020-му. У Європі компанії взагалі вдалося закінчити рік у плюсі, реалізувавши 11,1 тисячі машин, що на 15 відсотків перевищує результат попереднього року.

Читайте також: Toyota перетворить кросовер RAV4 на бюджетний пікап (ВІДЕО)

Наприкінці 2021 року SsangYong показала свій перший електромобіль – Korando e-Motion, а також анонсувала середньорозмірний J100 у стилі позашляховиків Jeep. Згідно з планами компанії, якщо їй вдасться вирішити свої фінансові проблеми, то J100 стане на конвеєр влітку цього року, а пізніше, 2023-го, з’явиться його електрична версія з індексом U100.
04-1-2022, 20:41  
Джерело: bizua.org
Переглядів: 173   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: