Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » В Австралії запустили найрозумнішу у світі систему контролю трафіку
Всі новини / Автосвіт

В Австралії запустили найрозумнішу у світі систему контролю трафіку

В Австралії запрацювала «найрозумніша у світі система контролю та управління трафіком».

Проект називається Intelligent Corridor (“інтелектуальний коридор”), а реалізує його Університет Мельбурна за підтримки австрійської Kapsch TrafficCom та департаменту транспорту штату Вікторія.

Коридор використовує розгалужену мережу датчиків і камер Австралійської інтегрованої мультимодальної екосистеми (Australian Integrated Multimodal EcoSystem, AIMES). Ця експериментальна платформа була запущена у 2016 році для тестування саме таких перспективних транспортних технологій у складних міських умовах.



Проект Intelligent Corridor розрахований на три роки. Він запущений на вулиці Ніколсон-стріт у Мельбурні довжиною всього 2,5 кілометри — але на сьогоднішній день це найрозумніша дорога у світі. Всім трафіком тут управляє програмний комплекс Kapsch Mobility, що включає універсальну платформу глибокого навчання, систему управління міською мобільністю та платформу спільної обробки даних для розширеної аналітики.

Комплекс підключено до AIMES, розгалуженої міської мережі датчиків. «Коридор» отримають оперативні та статистичні дані з камер відеоспостереження, Bluetooth, датчиків якості повітря, а також інформацію про погоду, рух громадського транспорту, пробки та роботу світлофорів. Обробкою та аналізом займається штучний інтелект, причому отримані результати можна використовувати по-різному.

Найочевидніший сценарій — динамічний контроль та оптимізація транспортних потоків. Для цього система бере картинку з однією з безлічі камер відеоспостереження, аналізує кількість машин, причому на рівні окремої смуги, класифікує їх та формує так звані інсайти, що впливають на режим роботи світлофорів. У майбутньому з’явиться можливість створювати зелену хвилю для автомобілів екстрених служб, а також регулювати трафік біля шкіл і перенаправляти його, орієнтуючись на рівні забруднення повітря.

Ще «Коридор» може спрогнозувати, як аварія на перехресті вплине на рух громадського транспорту — і запропонує пасажирам альтернативні маршрути. Нарешті, система підвищує безпеку і простих пішоходів, наприклад, у поворотах із поганою оглядовістю. Якщо існує ймовірність, що водій побачить людей на переході лише в останній момент, йому на автомобіль прийде повідомлення.

Читайте також: У Дубай скутеристи отримуватимуть права водія

Поки що таку технологію (Vehicle-to-Infrastructure, V2I) підтримують кілька моделей Lexus, але в майбутньому список, ймовірно, буде розширено.
04-7-2022, 08:07  
Джерело: bizua.org
Переглядів: 353   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: