Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » На українських АЗС з’явиться «оновлений» бензин та дизпаливо
Всі новини / Автосвіт

На українських АЗС з’явиться «оновлений» бензин та дизпаливо

На українських АЗС з’явиться «оновлений» бензин та дизпаливо
Верховна Рада України зобов’язала з 1 травня продавати бензин та дизельне паливо з додаванням 10% біокомпонентів.

Про це повідомляє «Відкритий» із посиланням на видання Авто 24.

Депутати ВР 270 голосами схвалили у першому читанні законопроект №7233 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів щодо відрахування єдиного Внеску та обліку спирту етилового денатурованого та продукції хімічного та технічного призначення».

Документ передбачає зниження ПДВ на альтернативне паливо з 20% до 7% та обнулення акцизу, що стосувалися автомобільного бензину та дизпалива на час воєнного стану.



Також пропонується внести зміни до закону «Про альтернативні види палива», відповідно до якого частина обов’язкового використання біокомпонентів в автомобільному пальному з 1 травня 2022 року не може бути меншою за 10%.

Виняток становитиме бензин із октановим числом 98, а також автомобільне паливо для потреб Міністерства оборони та мінімальні запаси нафтопродуктів.

Читайте також: У Дубай скутеристи отримуватимуть права водія

За недотримання норм утримання біопалива в бензинах за кожну тисячу літрів відпущеної партії запроваджується штраф у розмірі семи прожиткових мінімумів. За порушення термінів надання інформації про вміст біопалива до 7 днів – штраф у 100 прожиткових мінімумів, понад 15 днів – 150 прожиткових мінімумів.
04-10-2022, 08:51  
Джерело: ampercar.com
Переглядів: 4 146   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Коментарі (1)
Укроп 10 квітня 2022 09:26
Т.е. Мин. обороныбудет ездить на нормальном топливе, а все осталные могут и потерпеть? Зато количество (проданного) увеличится. Знаете, создается впечатление что в Украине война мало что для некоторых изменила - кому война, а кому мать родная!
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: