Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Mercedes-Benz довів, що електромобіль може проїхати понад 1000 км на одному заряді
Всі новини / Автосвіт

Mercedes-Benz довів, що електромобіль може проїхати понад 1000 км на одному заряді

Mercedes-Benz довів, що електромобіль може проїхати понад 1000 км на одному заряді
Електричний Mercedes-Benz Vision EQXX проїхав понад 1000 кілометрів на одному заряді батареї.

Цей концепт від самого початку позиціювався як найдалекобійніша модель бренду, але, щоб підтвердити віртуальні розрахунки, його відправили у реальну подорож дорогами загального користування.

Шлях Vision EQXX розпочинався у Німеччині. Електромобіль мав проїхати через Альпи й дістатися південного узбережжя Франції. Загальна довжина маршруту складала 1008 кілометрів. Під час подорожі були залучені сонячні панелі на даху, які підживлювали акумулятор, а також рекуперативне гальмування. На подолання дистанції двом водіям знадобилося 11 годин та 32 хвилини.

В дорозі Vision EQXX зіткнувся зі зливами, різкими перепадами температур і простоюванням, пов’язаним з ремонтом доріг. На фініші заряду батареї вистачало ще на 140 кілометрів.



За словами розробників, Vision EQXX витрачав близько 8,7 кВт-год електроенергії на 100 кілометрів шляху. Показники енергоефективності електромобіля вдвічі перевищують можливості серійних моделей німецької марки. Інженери запевняють, що технічні рішення, використані в концепті, знайдуть застосування в серійних моделях протягом трьох років.

Читайте також: Honda інвестує шалену суму в розробку і виготовлення електрокарів

Нагадаємо, що у вересні минулого року компанія Lucid Motors поставила на конвеєр свій найдалекобійніший серійний електромобіль. Седан Air у виконанні Dream Edition, здатний проїжджати без підзарядки до 837 кілометрів, випустять накладом 520 екземплярів.
04-15-2022, 20:33  
Джерело: avtomir.ua
Переглядів: 489   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: