Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Що чекає на водіїв, які виїхали за кордон і не повернулися в Україну
Всі новини / Автосвіт

Що чекає на водіїв, які виїхали за кордон і не повернулися в Україну

Що чекає на водіїв, які виїхали за кордон і не повернулися в Україну
У Державній службі України з безпеки на транспорті роз’яснили, що на водіїв та перевізників, які після бронювання в системі «ШЛЯХ» або через МІУ не повернулися з-за кордону, чекатиме відповідальність.

Наразі вона прописана у статті 409 Кримінального кодексу України.

На думку представників «Укртрансбезпеки», неповернення водіїв призовного віку, які отримали дозвіл на тимчасовий виїзд за кордон, має бути кваліфіковано як спроба ухилитися від військової служби, адже у згаданій статті КК йдеться саме про неї. У частині першій ст. 409 зазначено, що за ухилення від несення обов’язків військової служби шляхом самопошкодження або симуляції хвороби, підробки документів чи іншого обману громадяни України караються утриманням у дисциплінарному батальйоні строком до двох років або позбавленням волі на той самий термін.

Четверта частина статті 409 Кримінального кодексу України за ці ж діяння, вчинені в умовах військового стану, передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.



В «Укртрансбезпеці» запевняють, що правоохоронці стежать за фактами неповернення водіїв та готові вжити заходів у разі їх виявлення. Звичайно, думка про те, що дії водіїв-порушників будуть кваліфіковані судом як спроба ухилення від військової служби, потребує юридичного роз’яснення.

Читайте також: Стало відомо, як їздити в Іспанії на авто з українськими номерами

Як би там не було, зайвий клопіт водіям, які намагатимуться використовувати реєстрацію в системі «ШЛЯХ» та МІУ для того, щоб виїхати та безпідставно залишитися за кордоном, гарантовані.





04-17-2022, 03:17  
Джерело: mashyna.com.ua
Переглядів: 745   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: