Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » У покинутому сараї знайшли занедбаним знаменитий кабріолет Plymouth Hemi Cuda
Всі новини / Автосвіт

У покинутому сараї знайшли занедбаним знаменитий кабріолет Plymouth Hemi Cuda

У США виявлено занедбаним знаменитий кабріолет Plymouth Hemi Cuda 1970 року.

Культовий американський автомобіль 46 років простояв у старому сараї в Техасі.

Про це повідомляє сайт Mopar Connection.

Заряджена версія Plymouth Cuda з двигуном Hemi та в кузові кабріолет — найдорожчий американський автомобіль. Річ у тому, що всього випущено лише 27 таких авто, з них 1970 року — 14. На аукціонах ціна кабріолетів легко перевалює за мільйон доларів, а у 2014 році один екземпляр продали за $3,5 мільйона.

Plymouth Hemi Cuda був одним із найшвидших авто свого часу. Його 7,0-літровий двигун V8 Hemi розвиває 425 к. с. та працює в парі з 4-ступінчастою механічною КПП. Розгін до 100 км/год займає 5,6 с, а 400 м з місця кабріолет долає за 13,5 с. Максимальна швидкість перевищує 250 км/год.



Саме цей Plymouth Hemi Cuda не виїжджав на дороги з 1976 року — очевидно власник перестав користуватися "ненажерливим" автомобілем під час паливної кризи. Машина вкрита шаром пилу, але напрочуд добре збереглася — це справжня капсула часу. Її оснащення включає електросклопідіймачі, магнітолу та передні дискові гальма.

Читайте також: В МВС назвали кількість авто на газу в Україні

Кабріолет уже придбав колекціонер Деріл Вишневскі із Х'юстона. Машину покажуть на ретро-шоу поблизу Чикаго, а потім відправлять на реставрацію.
05-26-2022, 11:56  
Джерело: focus.ua
Переглядів: 1 066   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: