Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Mercedes-Benz почне пропонувати сонячні панелі для своїх електромобілів
Всі новини / Автосвіт

Mercedes-Benz почне пропонувати сонячні панелі для своїх електромобілів

Mercedes-Benz почне пропонувати сонячні панелі для своїх електромобілів
Поки невідомо, чи добереться інноваційний електрокар Mercedes-Benz Vision EQXX до конвеєра або так і Mercedes представив інноваційний електричний концепт EQXX із рекордним запасом ходу.

Однак, німецький автовиробник підтвердив, що вийде на ринок з власною технологією сонячних панелей.

Виступаючи під час презентації концепту Mercedes-Benz Vision EQXX, технічний директор Mercedes-Benz Маркус Шафер сказав, що власники майбутніх моделей електромобілів цього бренду матимуть можливість заказати "сонячні дахи", що допоможе розширити асортимент пропонованої продукції.

У компанії стверджують, що інтегровані в дах сонячні панелі дозволять збільшити запас ходу до 25 кілометрів на день. Фірмова технологія унікальна ще й тим, що енергія ролучена від сонця від елементів акумулюється в окремій літій-залізо-фосфатній батареї, яка забезпечує живлення кліматичної та вентиляційної систем, інформаційно-розважального комплексу, освітлення та інших допоміжних систем. Це знижує навантаження на високовольтну тягову батарею і збільшує дальність ходу на без підзарядки.



"Таким чином, у клієнтів в майбутньому буде вибір: скляні або сонячні дахи, які надзвичайно привабливі з естетичної точки зору і до того ж забезпечують приплив додаткової енергії в батарею», - зазначив Шафер Autoblog. "Ми працюємо з німецьким науково-дослідним інститутом Фраунгофера, з яким розробили дуже ефективний дах з сонячними панелями, яку ми почнемо встановлювати на серійні автомобілі, ймовірно, з 2024 року".

Читайте також: В Китаї через рік відмовляться від субсидування електромобілів

Відзначимо, що на ринку вже є кілька автомобілів з сонячними дахами європейського стандарту - наприклад, Hyundai Sonata Hybrid і Hyundai Ioniq 5 .
01-6-2022, 14:49  
Джерело: rbc.ua
Переглядів: 312   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: