Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » З 1 травня українцям будуть продавати бензин та дизпаливо з додаванням 10% біопалива
Всі новини / Автосвіт

З 1 травня українцям будуть продавати бензин та дизпаливо з додаванням 10% біопалива

З 1 травня українцям будуть продавати бензин та дизпаливо з додаванням 10% біопалива
Верховна Рада схвалила проєкт закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів щодо справляння єдиного внеску та обліку спирту етилового денатурованого та продукції хімічного і технічного призначення".

За прийняття відповідного законопроєкту №7233 у першому читанні проголосували 270 народних депутатів, повідомиляє Інтерфакс-Україна.

Документ передбачає зниження податку на додану вартість (ПДВ) на альтернативне паливо з 20% до 7% та обнулення акцизу. Відповідні норми для "звичайного" бензину та дизпалива на час воєнного стану були запроваджені раніше.

Крім того, пропонується внести зміни до закону "Про альтернативні види палива", відповідно до яких частка обов'язкового використання рідкого біопалива (біокомпонентів) в автомобільних бензинах з 1 травня 2022 року має бути не меншою за 10%.

Виняток становитимуть бензини з октановим числом 98 і вище, а також бензини для потреб Міністерства оборони, Держрезерву та створення мінімальних запасів нафтопродуктів.

За недотримання норм утримання біопалива в бензинах за кожні 1 тис. літрів відпущеної партії бензинів пропонується встановити штраф у сім прожиткових мінімумів. За порушення термінів надання інформації про вміст біопалива до семи днів пропонується встановити штраф у 100 прожиткових мінімумів, понад сім днів – 150 прожиткових мінімумів.

Крім того, законопроєктом пропонується зобов’язати виробників обладнати кожне місце отримання та місце відпуску у виробництво спирту етилового денатурованого масовими витратомірами та камерами цілодобового спостереження.

Така ініціатива щодо обов'язкового використання рідкого біопалива в бензинах з 1 травня 2022 року, але в обсязі не менше 5%, містилася у підтриманому у червні минулого року у першому читанні законопроєкті №3356-д.



Тоді Українська асоціація виробників біоетанолу ("Укрбіоеетанол") зазначала, що українські спиртзаводи за незначних інвестицій здатні виробляти необхідні обсяги біокомпонентів для бензину.

Читайте також: Aston Martin перейменує середньомоторний Vanquish до прем’єри

Також прогнозується збільшення надходжень до бюджету від аграрного сектора та створення додаткових робочих місць.
04-2-2022, 07:53  
Джерело: censor.net
Переглядів: 1 304   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: