Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » У 2028 фінансовому році Nissan випустить перший електромобіль Із повністю твердотілими акумуляторами
Всі новини / Автосвіт

У 2028 фінансовому році Nissan випустить перший електромобіль Із повністю твердотілими акумуляторами

8 квітня компанія Nissan представила свій прототип виробничого підприємства зі створення ламінованих повністю твердотільних акумуляторних елементів, які компанія планує вивести на ринок у 2028 році.

Фабрика розташована в Дослідницькому центрі Nissan у префектурі Канагава.

Відповідно до свого довгострокового бачення Nissan Ambition 2030, Nissan планує випустити електромобіль з повністю твердотілими батареями, розробленими власними силами, до 2028 фінансового року.

сказано в пресрелізі компанії
Автовиробник вважає, що вартість кВтг повністю твердотільні батареї у 2028 фінансовому році буде 75 доларів, а після опуститься до 65 доларів за кВтг. Це зробить електромобілі конкурентами машин із бензиновим двигуном.

За даними Tech Xplore, Nissan працює над новим типом акумуляторів разом із NASA. Вони заряджаються швидше, важать менше і безпечніше за ті, що застосовуються в нинішніх електромобілях. Запуску пілотного заводу відбудеться у 2024 році.

За словами автовиробника, повністю твердотільна батарея є достатньо стабільною, щоб її можна було використовувати в кардіостимуляторах. Вона буде приблизно вдвічі менша за нинішній акумулятор і повністю заряджатиметься за 15 хвилин.

Співпраця з NASA та Каліфорнійським університетом у Сан-Дієго передбачає тестування різних матеріалів. Про це заявив корпоративний віце-президент Nissan Казухіро Дої. За його словами, Nissan та NASA використовують так звану «інформаційну платформу вихідних матеріалів» — комп’ютеризовану базу даних — для тестування різних комбінацій та визначення того, які із сотень тисяч матеріалів працюють найкраще. Мета полягає в тому, щоб не використовувати дорогі та рідкісні метали, які необхідні для літій-іонних акумуляторів.



Інші автовиробники, зокрема Toyota Motor Corp., Volkswagen, Ford Motor Co. та General Motors Co., також працюють над повністю твердотілими батареями.

Читайте також: У Дубай скутеристи отримуватимуть права водія

Нещодавно General Motors та японський автовиробник Honda Motor Co. заявили, що вони працюють над електромобілями наступного покоління.
04-10-2022, 07:24  
Джерело: sundries.com.ua
Переглядів: 511   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: