Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » На аукціоні продадуть автомобіль Маргарет Тетчер
Всі новини / Автосвіт

На аукціоні продадуть автомобіль Маргарет Тетчер

На аукціоні продадуть автомобіль Маргарет Тетчер
Легендарний Rover P5, що належав Маргарет Тетчер, першій жінці, яка посіла посаду прем’єр-міністра Великої Британії, буде виставлено на аукціоні Silverstone вже 27 серпня.

Саме за кермом цієї машини майбутня Залізна Леді 4 травня 1979 року вирушила після перемоги на виборах з офісу Консервативної партії в Букінгемський палац, де королева Великої Британії Єлизавета II і запропонувала їй очолити уряд. Цікаво, що у Її Величності теж свого часу був не один автомобіль Rover цієї моделі.

Зазначимо, що Rover P5 перебував у виробництві з 1958 до 1973 рр. Загалом було виготовлено 69 141 од. Машини пропонувалися як з кузовом седан, так і як 4-дверне купе, яке відрізнялося заниженою лінією даху. В ролі силового агрегата спершу пропонувався рідний 3,0-літровий 6-циліндровий двигун потужністю 134 к.с.



Однак потім на машину почали встановлювати 3,5-літровий V8, запозичений у Buick. У підсумку модель отримала індекс Rover P5B. Двигун розвивав 160 к.с. (280 Нм) і працював у парі з автоматичною коробкою передач Borg Warner Type-35. Машина також стандартно комплектувалася гідропідсилювачем керма зі змінним передавальним числом і протитуманними фарами Lucas.

А щодо седана Маргарет Тетчер, то він пройшов доопрацювання на фірмі Hoopers. Зовні машина мала чорний окрас Ebony Black, а всередині — оббивку шкірою Sadaline Tan. Крім того, в салоні встановили обладнання для спецзв’язку. Вже 1980 року «прем’єрський» Rover P5 списали та продали в приватні руки.

Читайте також: Електричний пікап Tesla Cybertruck наближається до виробництва (ВІДЕО)

Сьогодні на одометрі автомобіля — 148 500 км. За машину планують виручити від 43 до 55 тис. доларів.
08-14-2022, 10:48  
Джерело: autotema.org.ua
Переглядів: 353   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: