Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Стало відомо, чому ламаються електромобілі в Україні
Всі новини / Автосвіт

Стало відомо, чому ламаються електромобілі в Україні

Стало відомо, чому ламаються електромобілі в Україні
Сучасні електромобілі в цілому надійні і довговічні.

Особливо, якщо це новий екземпляр з автосалону і заводською гарантією. На жаль, таких в Україні лічені відсотки, а решта машин “на батарейках” – вживані, та через одну ще й після ДТП.

Тож щоб їм справді бути безвідмовними, водій повинен ставитися до свого транспорту з особливою шаною. Про електромобілі у частини суспільства склалася думка, що він потребує лише підзарядження – і жодних клопотів з ремонтами.

У машин з електроприводом є свої, суто електротехнічні причини очікувати бережливого ставлення з боку водія. А крім того, у продовження безпроблемної експлуатації має бути зацікавлений і сам власник, адже нормо-година для машини з високою (понад 200 – 400 вольт) напругою на борту коштує в автосервісі суттєво більше звичайного.



Спираючись на статистику українських СТО, які спеціалізуються на електромобілях (а таких станцій дедалі більше), виводить перелік чинників, які скорочують життя електромобілю.

Агресивний стиль їзди

Так, аналогічний пункт можна було б вписати і в перелік загроз звичайної машини на рідкому паливі. Але від надто енергійних маневрів в електромобіля страждає не лише ходова, а й батарея, яка швидше вичерпує свій ресурс. Також швидше старішають модуль управління та інвертор – вони дужче нагріваються під час динамічних прискореннь.

Часті зарядки від “швидких” зарядних пристроїв

Зарядження від “швидких” станцій передбачає прийом та комутацію високих токів, що скорочує життя найдорожчого компоненту електромобіля – тягової батареї. Певною мірою “не любить” такий режим електроніка, яка обслуговує акумулятор.

Ремонт та обслуговування у неграмотних майстрів

Механіки без спеціальної “електромобільної” підготовки можуть завдати шкоди у першу чергу електронному обладнанню електромобіля. По-перше, працювати з електромобілем має людна, знайома з основами електротехніки. А по-друге, майстер мусить знати конструкцію конкретної моделі “електрички”, яка найчастіше не має повного аналогу серед звичних паливних авто.

Порушення термінів регламентних робіт

Стереотип про те, що через відсутність в електромобіля двигуна внутрішнього згоряння та коробки передач йому не потрібно їздити на сервіс, на диво міцний. І через це такі машини мають проблеми з трансмісією, гальмами, перегрівом електромотора, проводкою тощо. Конкретизуємо: вищезгадане стосується в першу чергу строків заміни мастила у редукторі та робочих рідин.

Неякісні запчастини

Що стосується деталей саме “електричної” групи, слід дуже обережно ставитися до “неоригіналу”. Як мінімум тому, що через неякісну ізоляцію у високовольтній бортовій мережі може виникнути пожежа.

Читайте також: Електричний пікап Tesla Cybertruck наближається до виробництва (ВІДЕО)

Якщо ви раніше їздили на машині з двигуном внутрішнього згоряння, після пересідання на електромобіль у вас сформується новий менталітет – жага до економії енергії.

Це нормально, але намагайтеся при цьому зберегти своє колишнє, “бензинове” ставлення до техніки – у тому сенсі, що її треба регулярно обслуговувати та берегти від зайвих навантажень на дорозі. Не тому, що електромобіль якісь там слабкий, а просто щоб він служив вам довго і не потребував ремонтів і грошей на запчастини.
08-14-2022, 20:43  
Джерело: auto.24tv.ua
Переглядів: 2 544   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: