Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Концерн BMW презентував електрокар i Vision Circular
Всі новини / Автосвіт

Концерн BMW презентував електрокар i Vision Circular

Концерн BMW у межах автомобільної виставки в німецькому місті Мюнхен презентував електрокар i Vision Circular – автомобіль, який виготовлений з повністю перероблюваних матеріалів.

Виробник стверджує, що кожну деталь автомобіля можна зняти й замінити новою. Про це повідомляє Hromadske.

Корпус i Vision Circular складається з нефарбованої сталі й алюмінію, фірмовий логотип нанесений за допомогою лазера. Що стосується салону, він так само містить лише перероблювані матеріали (які саме, не уточнюється, але шкіри, фарби чи хрому там немає).

Як запевняє провідний дизайнер BMW Адріан ван Гойдонк, немає в електрокарі й композитних матеріалів. Водночас в i Vision Circular відсутні й дзеркала заднього виду – натомість уся важлива інформація щодо руху має проектуватися на лобове скло, кажуть у BMW.



Ван Гойдонк додає, що деталі i Vision Circular з’єднуються лише за допомогою гвинтів і шпунтів, а отже, електрокар можна легко розібрати й замінити будь-яку його частину.

Це також вписується в концепцію перероблюваності нового авто. BMW поки що позиціонує i Vision Circular як машину майбутнього, серійне виробництво якої може налагодитися приблизно до 2040 року.

Читайте также: Обновлён спортбайк Aprilia RSV4 1100 Factory (ФОТО)

Наразі BMW використовує менш як 30% перероблюваних матеріалів у виробництві, але планує збільшити цей показник до 50%. Концерн стверджує, що йдеться не лише про турботу через довкілля, а про економію – перероблювані матеріали дешевші.




09-12-2021, 20:39  
Джерело: kosatka.media
Переглядів: 458   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: