Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Якість палива на українському ринку відчутно погіршилася
Всі новини / Автосвіт

Якість палива на українському ринку відчутно погіршилася

Якість палива на українському ринку відчутно погіршилася
Протягом останнього місяця спостерігається різке збільшення випадків виявлення бензину й дизпального, які не відповідають чинним стандартам якості.

Це пов'язано з дефіцитом і дорожнечею октанопідвищуючих компонентів, використовуваних кустарними виробниками, а також поширенням практики додавання в дизпальне газового конденсату.

"Ми регулярно робимо виміри в "проблемних" мережах економ-сегменту й останнім часом спостерігаємо чітку динаміку погіршення якості пального. Якщо влітку це були порівняно невеликі відхилення, то восени таких випадків побільшало, а відхилення посилилися", - говорить Куюн.

Зокрема, масовим стало зниження щільності бензину: за середньої щільності заводських високооктанових бензинів 750-755 кг/м3 більшість жовтневих проб бензину у дискаунтерів показала щільність 720-730 кг/м3. За словами експерта, витрата такого бензину буде значно вищою.

Також було виявлено кілька проб із підвищеним вмістом бензолу: 3-5% замість нормативних не більше 1%. Бензол відноситься до високотоксичних речовин, є сильним канцерогеном.

У бензинах також виявлено підвищений вміст етанолу, який дозволено використовувати в бензинах, проте він відсутній у продукції українських і білоруських заводів.

На думку Куюна, це наслідок зміни рецептури виробництва бензину в кустарних умовах, що, своєю чергою, обумовлено проблемами із закупівлями октанопідвищуючих компонентів.

У вересні-жовтні на ринку відчувався гострий дефіцит метил-трет-бутилового ефіру (МТБЕ), ціни на нього злетіли, і це змусило кустарних виробників активно залучати дешевші низькоякісні компоненти - спирти, ізопентан, риформат, що відразу позначилося на якості бензину", - каже експерт.

Найбільш тривожною він назвав ситуацію з якістю дизельного пального, яке раніше не належало до проблемних позицій.



Жовтневі проби показали перевищення вмісту сірки до 32-59 ppm при регламентних 10 ppm, знижене цетанове число (50-50,7 одиниць проти 55 за техгламентом) і низьке значення температури спалаху (54-54,5 одиниці за нормативних 55).

"Якщо проблеми з бензином ми фіксуємо давно й стабільно, то погіршення якості дизельного пального - новий тренд у мережах економ-сегменту.

На основі консультацій із технологами НПЗ ми дійшли висновку, що такий комплекс відхилень за якістю має одне пояснення - у заводське дизельне пальне додають газовий конденсат українських родовищ", - розповів Куюн.

За його словами, про таку практику відомо давно, але зараз вона стає масовою. Зокрема, нещодавно про суттєві відхилення якості палива в мережах дискаунтерів повідомив Інститут споживчих експертиз.

Читайте также: На аукцион выставлен редкий внедорожник Lamborghini LM002 (ФОТО)

За результатами жовтневої перевірки у мережах "БРСМ-Нафта", Motto, Brent Oil і дніпропетровського "Циклону" було виявлено знижене октанове число, перевищення вмісту сірки й бензолу.
11-16-2021, 11:57  
Джерело: rbc.ua
Переглядів: 564   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: