Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Українці почати відмовлятись від авто зі США
Всі новини / Автосвіт

Українці почати відмовлятись від авто зі США

Українці почати відмовлятись від авто зі США
В жовтні вживаних авто зі Штатів розмитнили вп’ятеро менше, ніж «євроблях», а загалом частка американських машин за останні півроку знизилась у 2,5 рази, пише Auto 24 із посиланням на висновок експертів Інституту досліджень авторинку, який було зроблено на основі офіційної статистики української митниці.

Пік ввозу авто з Америки припав на травень 2021 року, але потім українці переключились на європейський ринок. Частково причина полягає в тому, що ціни в США суттєво виросли через попит на внутрішньому ринку.

Другий момент – логістична криза, нестача контейнерів в американських портах, через яку процес відвантажування автомобілів морем виріс до трьох-п’яти місяців, що для багатьох українських покупців виявилося неприпустимим.



Щодо європейських машин, то з ними жодних проблем помічено не було.

Читайте також: Чи врятують літні шини взимку на повнопривідному автомобілі (ВІДЕО)

В результаті, попри поширений міф щодо переважання в імпорті вживаних американських авто, більшість машин потрапила до України таки з Європи: 311 тисяч з ЄС і 38 – з інших країн (переважно, із Грузії) проти 140 тисяч із північно-американського ринку (США, Канади, Мексики).
11-18-2021, 13:49  
Джерело: mmr.net.ua
Переглядів: 292   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: