Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Лідар нового покоління навчили вимірювати щільність крапель дощу
Всі новини / Автосвіт

Лідар нового покоління навчили вимірювати щільність крапель дощу

Лідар нового покоління навчили вимірювати щільність крапель дощу
Виробник та постачальник комплектуючих Valeo представив автомобільний лідер третього покоління.

Пристрій вийде на ринок у 2024 році та за всіма параметрами виявиться кращим за попередника.

Далекомір вміє розпізнавати та класифікувати об’єкти навколо машини на швидкості до 130 кілометрів на годину, а завдяки штучному інтелекту може передбачати траєкторію руху транспортних засобів поза зоною видимості водія, вимірювати щільність крапель дощу та обчислювати безпечну довжину гальмівного шляху.

Сьогодні в продуктовій лінійці Valeo є лазерний далекомір Scala. Це лідар другого покоління, що розпізнає об’єкти з високою відбиваючою здатністю на відстані до 200 метрів. Вертикальний кут поля зору пристрою становить 10 градусів, горизонтальний – 133. За один прохід лідар формує 16 шарів даних, щоб на виході отримати хмару точок високої щільності. За словами виробника, у далекомірі третього покоління всі показники покращені: він продуктивніший та ефективніший за попередника.



Так, роздільну здатність збільшили у 12 разів. Дальність утричі, а кут огляду – у 2,5 рази. У режимі реального часу лідар створює 3D-візуалізацію простору навколо автомобіля з роздільною здатністю 4,5 мільйона пікселів і кадровою частотою 25 FPS. Пристрій вміє розпізнавати та класифікувати об’єкти, причому якщо вони рухаються, лідар фіксує ще швидкість та траєкторію. Автоматична адаптація до рівня освітленості дозволяє далекоміру однаково працювати як при яскравому сонячному світлі, так і в темряві.

Ще лідар вимірює щільність крапель дощу та обчислює безпечну довжину гальмівного шляху, передбачає траєкторію руху транспортних засобів поза зоною видимості водія. Крім того, він уміє попереджати інші машини про небезпеку – це реалізовано через хмарну платформу. Керуючий софт підлаштовується під «довкілля» й еволюціонує в міру виходу нових оновлень.

За даними самої Valeo, до 2030 року 30 відсотків автомобілів класу преміум будуть оснащені автоматизованими системами водіння третього рівня, а значить, без лідарів не обійтися. Також їх можна використовувати на автономних шатлах, роботаксі, кур’єрських дронах, безпілотних фурах та сільськогосподарській техніці.

Читайте також: У центрі Києва поставили "захист" від автохамів у пішохідній зоні (ВІДЕО)

Компанія вже випустила 150 000 пристроїв, і 99 відсотків лідарів на ринку – це далекоміри Valeo.
11-25-2021, 15:44  
Джерело: mmr.net.ua
Переглядів: 260   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: