Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Чистити автомобіль від снігу потрібно правильно
Всі новини / Автосвіт

Чистити автомобіль від снігу потрібно правильно

Чистити автомобіль від снігу потрібно правильно
В умовах частих снігопадів, що спостерігаються в Україні цієї зими, водіям важливо знати основні правила очищення автомобіля від снігу.

Першими потрібно звільнити від снігу двері водія. Це допоможе швидше потрапити в салон, не занести туди снігу, запустити автомобіль, включити обігрів скла і обігрівач салону.

Далі краще почистити дах. Після цього – бічні вікна, капот та багажник. Це убереже від подвійної роботи з очищення скла.

Не варто нехтувати очищенням фар та ліхтарів. Якщо цього не зробити, суттєво знизиться видимість покажчиків поворотів, габаритів та стоп-сигналів, особливо у світлий час доби.

Також важливо звільнити від снігу форсунки омивача лобового скла та фар. Якщо напір рідини не зможе пробити шар снігу, водій втратить важливу функцію.

Очищення снігу в зоні між капотом та лобовим склом також необхідне: там розташовані ґрати повітрозабірників салону. Якщо на них залишиться сніг, салон постійно запотіватиме.



Найкраще зчищати сніг щіткою - вона не тільки має більшу поверхню захвату, але й менше, ніж скребок, ушкоджує лакофарбове покриття.

Читайте також: Новий кросовер Dacia Bigster виявився на 30 відсотків дешевше ніж Volkswagen Tiguan

Чистити машину від снігу краще одразу. Навіть якщо водій не планує поїздку незабаром, сніг краще хоча б змести з вікон і даху - якщо він підтає і примерзне, то перетвориться на лід, а його прибрати набагато складніше.




01-11-2022, 10:57  
Джерело: apostrophe.ua
Переглядів: 710   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: