Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Коли зменшать податок на автомобільне паливо
Всі новини / Автосвіт

Коли зменшать податок на автомобільне паливо

Зменшення ПДВ та акцизу на пальне розглядається у Верховній Раді України.

Проте, готового до голосування законопроекту ще немає.

Основний законопроект під номером 7137 вже отримав висновок від Головного науково-експертного управління Верховної Ради, але для голосування в залі пройдуть ще кілька етапів.

В управлінні не заперечують внесення законодавчої пропозиції щодо повного скасування акцизу на бензин, дизельне паливо та скраплений газ та встановлення ПДВ на ці види палива на рівні 7%.

Більше того, фахівці управління вважають, що, незважаючи на втрати бюджету, потрібно також прорахувати інтерес постачальників палива, щоб не виникало ситуації, коли постачання стане невигідним навіть за зниження податкового навантаження.

Також у Верховній Раді зареєстровано альтернативний законопроект, схожий за змістом. Він також передбачає значне послаблення податкового навантаження із боку держави.

Так, за його нормами не вважається постачанням (не оподатковується) передача палива через примусове відчуження або вилучення майна для потреб держави, передача ЗСУ та іншим, а також надання палива як гуманітарної допомоги.



Він також передбачає встановлення ставки акцизу та 7% ПДВ на паливо. Крім того, у ньому передбачено чималу кількість послаблень для бізнесу, зменшення кількості перевірок тощо.

Читайте також: Компанія Michelin йде з російського ринку

Зважаючи на вкрай напружений стан із паливом та значним зростанням цін на нього прийняти якийсь із цих законопроектів потрібно було ще тиждень тому. Це дозволило б згладити ситуацію. Скільки ще влада розглядатиме законопроект, поки що невідомо.
03-18-2022, 08:44  
Джерело: autotheme.info
Переглядів: 546   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: