Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Запорізький реставратор готує "горбатий Запорожець" до параду перемоги України (ВІДЕО)
Автосвіт / Відео / Фото

Запорізький реставратор готує "горбатий Запорожець" до параду перемоги України (ВІДЕО)

З майстром поспілкувалися журналісти Суспільного Запоріжжя.

"ЗАЗ-965" зараз у процесі відновлення. Попереду — доопрацювання кузова, потім — шпаклювання й фарбування, розповідає запорізький реставратор автомобілів Едуард Колесник: "Старався, аби він залишився в оригіналі. Дверцята, ручки, фари, бампери — все оригінальне".



За словами майстра, “Запорожець” на ходу та у відмінному технічному стані. У мирний час брав участь у виставках та автопробігах.

Двигун у "Запорожцю" із "Volkswagen", об'ємом 1800 кубічних сантиметрів, з автоматичною коробкою передач: "Так, машина пройшла буквально 100 тисяч кілометрів. Причому по Європі. Тут, тільки-но, дві-три каністри".

З початку війни в Україні Едуард Колесник відреставрував автівку ззовні: "У мене тут на автівці з'явились цікаві малюночки. Це всім відомий малюнок “Москва тоне у крові” завдяки нашим Збройним силам. З іншого боку “Відсіч” — твір відомого запорізького художника Сарабаєва".

З початку вторгнення російських військ в Україну, реставратор автівок разом з друзями та знайомими допомагає Запорізькій теробороні та Збройним силам України.

"Продукти, воду возив на блокпости, душ, електростанцію віддали, нагрівачі. Селище Хортиця згуртувалось та багато допомагало нашим захисникам. Перших три тижні ми всі тут були “у милі”. Та багато потрібно було допомогти, аби потім спати спокійно".

Читайте також: Світовий банк закликає до повної заборони автомобілів із ДВЗ у зв’язку з екологією

Едуард Колесник каже, не заперечуватиме, аби "Запорожець" продовжили розфарбовувати діти та створили на ньому тематичний малюнок для українських захисників.
05-8-2022, 22:41  
Джерело: suspilne.media
Переглядів: 2 736   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: