Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » ЄС планує заборонити продажі бензинових і дизельних авто
Всі новини / Автосвіт

ЄС планує заборонити продажі бензинових і дизельних авто

ЄС планує заборонити продажі бензинових і дизельних авто
Європейський союз готується прийняти нову стратегію електрифікації автопрому.

Вона передбачає повну заборону на реєстрацію нових бензинових і дизельних автомобілів із 2035 року.

Про це повідомляє Німецьке видання Handelsblatt.

До рук журналістів потрапив проєкт документа, підготовлений Францією, яку очолює зараз Рада ЄС. Проєкт резолюції вже отримав схвалення у профільному комітеті Європарламенту, та й більшість депутатів підтримують її. Вона може бути прийнята вже найближчими місяцями.



Франція пропонує заборонити в Євросоюзі, починаючи з 2035 року, реєстрацію всіх автомобілів, чий вихлоп містить СО2. Грубо кажучи, під заборону потрапляють усі бензинові та дизельні авто. Це дозволить зменшити викиди вуглекислого газу в усій Європі на 25%.

Обмеження поширюватимуться на легкові та легкі комерційні моделі. Жодних перехідних періодів не вводитимуть, однак й експлуатацію вже зареєстрованих авто з ДВС не заборонять.

Крім того, розглядається пропозиція доповнити резолюцію пунктом будівництва мережі зарядних станцій на європейських автомагістралях.

Читайте також: В Україні розкрили шахрайську схему з посвідченнями водія

Також на Єврокомісію покладуть зобов'язання кожні два роки контролювати виконання заходів щодо перепідготовки працівників автомобільної галузі. Справа в тому, що перехід на електромобілі загрожує різким скороченням робочих місць на заводі, від чого постраждають країни Східної Європи.
05-14-2022, 14:46  
Джерело: focus.ua
Переглядів: 227   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: