Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Верховна Рада може заборонити вилучення автомобілів у громадян під час воєнного стану
Всі новини / Автосвіт

Верховна Рада може заборонити вилучення автомобілів у громадян під час воєнного стану

Верховна Рада може заборонити вилучення автомобілів у громадян під час воєнного стану
Нардепи від «Слуги народу» Георгій Мазурашу, Олександр Фадієнко і Мар’яна Безугла пропонують внести зміни до Цивільного кодексу України, щоб захистити майно громадян в умовах воєнного або надзвичайного стану.

Про повідомляє «Главком» із посиланням на проєкт закону, зареєстрованого у парламенті 16 травня.

Згідно з пропозиціями авторів законопроєкту, вносяться зміни до частини 2 статті 353 Цивільного кодексу України. Зокрема, примусовому відчуженню не підлягають житлові приміщення в межах санітарної норми з розрахунку 21 квадратного метра загальної площі на кожного зареєстрованого, або проживаючого за відповідною адресою та додатково 10 квадратних метрів на сім’ю.

Крім цього, під заборону вилучення потрапляють транспортні засоби з розрахунку машина на громадянина (або сім’ю), або транспортні засоби, які використовуються для здійснення офіційно оформленої підприємницької діяльності, а також використовуються для перевезення гуманітарної допомоги.

Вказані обмеження не стосуються випадків, коли зафіксовано і доведено, що власник/водій здійснював керування транспортним засобом.



«В умовах військової агресії Росії проти України та з метою забезпечення оборони держави, підтримання високого бойового духу військових та інших громадян важливо не допустити ситуацій, коли певні посадовці можуть, прикриваючись потребами воєнного або надзвичайного стану, вилучати у простих людей останнє житло або єдиний транспортний засіб.

Читайте також: В Україні розкрили шахрайську схему з посвідченнями водія

Водночас на потреби фронту справедливіше вилучати майно передусім у тих осіб, які мають суттєві статки і для яких вилучення майна не відіграватиме таку критичну роль», – переконані автори законопроєкту.



05-18-2022, 05:26  Переглядів: 1 096   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: