Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Хакер розповів, як вкрасти Tesla через Bluetooth
Всі новини / Автосвіт

Хакер розповів, як вкрасти Tesla через Bluetooth

Система відкриття та запуску автомобіля без ключа Tesla високо оцінена клієнтами американської компанії.

Але чи так вона безпечна? За словами експерта з комп’ютерної безпеки, технологія погано захищена. І хакер може обійти систему, щоб відкрити та запустити Model 3 або Model Y.

Цього експерта звуть Султан Кассін Хан, і він є головним консультантом з безпеки в NCC Group, компанії з кібербезпеки, що базується у Манчестері. Він продемонстрував, що досить просто перенаправити зв’язок між телефоном та автомобілем, щоб система повірила, що власник фізично знаходиться поряд із автомобілем. І мова не лише про моделі Tesla.

У бесіді з Bloomberg Хан сказав, що цю техніку можна використовувати не тільки для зламування систем запуску та відкриття автомобілів Tesla, але й потенційно її можна використовувати для всіх автомобілів, оснащених протоколом передачі даних Bluetooth із низьким енергоспоживанням (BLE).

Згідно з дослідженням, проведеним у 2019 році, тільки у Великій Британії таким чином могли бути атаковані понад 200 автомобілів. Про випадки крадіжки Tesla за допомогою хакерів, які використовують цю техніку, досі не повідомляється, а сам Хан стверджує, що ризик такої атаки є дуже низьким.



Проте експерт непохитний у тому, що систему доступу автомобілів Tesla необхідно замінити. Американська компанія поки що не прокоментувала його заяви. Ця ж технологія використовується не лише в автомобільних охоронних системах, а й у будинках, де контролюють не лише доступ, а й «розумні» жалюзі та освітлення.

Читайте також: Верховна Рада може заборонити вилучення автомобілів у громадян під час воєнного стану

А щілини в ньому можуть стати ще серйознішою проблемою.

05-20-2022, 04:11  
Джерело: auto.dip.org.ua
Переглядів: 247   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: