Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Стало відомо, що краще бензин чи електрика
Всі новини / Автосвіт

Стало відомо, що краще бензин чи електрика

Цього тижня в Україні скасували держрегулювання цін на пальне через що, пересування на власному автомобілі стало справжньою розкішшю.

У таких умовах багато людей почали заглядатися на електрокари як заміну бензиновим авто.

З одного боку, така заміна може здатися непоганою ідеєю, а з іншого – авто з електродвигуном мають деякі серйозні обмеження. Так, доцільність покупки електрокарів вирішили розглянути у компанії Yasno на прикладі маршруту Київ-Львів.

Оцінювання проводилося на основі двох параметрів: за який час можна дістатися з одного населеного пункту до іншого та загальна вартість поїздки.

Арифметика досить проста. Так, електрокар витрачає приблизно 20 кВт на 100 кілометрів шляху і щоб проїхати відстань зі Львова до Києва, потрібно подолати відстань у 550 км, а відповідно витратити 110 кВт·год. Вартість такої поїздки для власника електрокара становитиме 1155 гривень.



Якщо ж говорити про бензинове авто, із середньою витратою 10 л на 100 км, то йому знадобиться 55 літрів палива і при ціні бензину 55 грн/літр, дорога в один бік коштуватиме 3025 гривень.

Якщо раніше у плані часу однозначно вигравав автомобіль із ДВС, то сьогодні ситуація трохи змінилася. Заправляти електроавтомобіль все ще відносно довго (близько 30-60 хвилин), у той час як машина з ДВЗ заправляється всього за пару хвилин, але з огляду на ситуацію з дефіцитом, простояти в черзі за бензином можна іноді кілька годин.

Читайте також: Верховна Рада може заборонити вилучення автомобілів у громадян під час воєнного стану

Таким чином можна зробити висновок, що поки в Україні не закінчиться дефіцит палива, електрокар стає вигіднішим придбанням навіть в умовах поїздок на далекі дистанції.

05-23-2022, 01:04  
Джерело: uamotors.com.ua
Переглядів: 289   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: