Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Найнестандартніше авто зі США пішло з молотка за рекордну суму (ВІДЕО)
Автосвіт / Відео

Найнестандартніше авто зі США пішло з молотка за рекордну суму (ВІДЕО)

У США з аукціону Mecum продали рідкісний Dodge Charger Daytona 1969 року.

За нього віддали 1,32 млн. доларів, і це новий рекорд для авто марки Dodge.

Про це пише сайт Autoevolution.

Така висока вартість пояснюється тим, що Dodge Charger Daytona — справді знакова та колекційна модель. Це найнестандартніший американський автомобіль 60-х.

Dodge Charger Daytona 1969 створили для гонок NASCAR. За основу взяли стандартний Charger із величезним 7,0-літровим двигуном V8 Hemi потужністю 425 к. с. Проте його аеродинаміку серйозно доопрацювали. Автомобілю додали загострений "ніс" із висувними фарами і вперше у світі встановили величезне антикрило.



На швидкісних гоночних трасах обтічний Charger Daytona легко розганявся до 320-330 км/год і суперники просто не могли його наздогнати. Команда Dodge легко здобула чемпіонат NASCAR 1970 року.

Оскільки правила NASCAR тоді вимагали наявності у гоночного авто серійного аналога, було вирішено випустити лімітовану партію Dodge Charger Daytona. Усього зібрали лише 503 таких купе, тому не дивно, що вартість моделі зараз злетіла до неба.

Читайте також: Верховна Рада може заборонити вилучення автомобілів у громадян під час воєнного стану

Саме цей Dodge Charger Daytona відреставрований і перебуває в чудовому стані. А ще у нього нетипово багата, як для цієї моделі, комплектація — підсилювач керма, електросклопідйомники, радіо, обробка салону шкірою та деревом.
05-23-2022, 19:04  
Джерело: focus.ua
Переглядів: 2 735   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: