Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Новий Audi Q5 «засвітився» на тестах
Всі новини / Автосвіт

Новий Audi Q5 «засвітився» на тестах

Майбутнє трете покоління Audi Q5 готується до дебюту, тому не дивно що з’являється все більше фотографій новинки.

Незважаючи на те, що Audi зараз пропонує 11 різних моделей позашляховиків, Q5 залишається неймовірно популярним.

Фактично, Audi Q5 був проданий в кількості майже 300 000 примірників по всьому світу в 2021 році, що робить кросовер не тільки найпопулярнішою моделлю німецького виробника зі значком Q, але й бестселером.

Конкуренти Audi у вигляді BMW X3 та Mercedes GLE теж готові отримати третю генерацію, але й в Інгольштадті теж готують оновлення Q5.

Й хоча нова генерація Audi Q5 раніше вже «світилась» на шпигунських фото, й навіть були зроблені рендери новинки, тепер в мережу потрапили нові зображення моделі в шпигунському маскуванні.

Як видно з фото, йдеться швидше про еволюцію дизайну Q5, а не на повне переосмислення стилю. На зображеннях можна помітити велику восьмикутну решітку радіатора з тонкими фарами, але його ніс здається вищим і більш прямокутним, що робить вигляд моделі жорсткішим.

Збільшені задні стійки доповнені задньою частиною, яка має світлодіодну панель на всю ширину, що відповідає повністю електричним моделям e-tron, замість розділених задніх ліхтарів поточного Q5.

Наступний Q5 виглядає трохи більшим за автомобіль поточного покоління. Довша колісна база повинна створити більше місця в салоні.

На відміну від еволюційного екстер’єру, можливі зміни в салоні базуватимуться на абсолютно нової інформаційно-розважальній системі та комутаційних пристроях.

Audi ніколи не була маркою, яка стояла на місці від покоління до покоління, особливо коли справа доходила до архітектури салону.

Як вже повідомлялось, новий Audi Q5 навряд стане повністю електричним, хоча електрична версія Audi Q5 E-Tron вже представлена в Китаї.

Відповідно до стратегії електрифікації Audi в Європі, електричного Q5 у новому поколінні не буде.

Натомість новинка залишиться на платформі з двигуном внутрішнього згоряння, яка еволюціонує в нову архітектуру бренду MLB. На цій платформі буде засновано останнє покоління моделей з ДВЗ для Європи.

Основою нової платформи стане оновлена версія добре відомого бензинового двигуна Volkswagen Group EA888 з турбонаддувом об’ємом 2,0 л, з технологією м’якого гібриду напругою 48 вольт і переглянутою турбосистемою.

Технологія м’якого гібриду не нова для Q5; він був представлений як частина фейсліфтингу автомобіля в 2020 році.

Однак, крім потужного дизельного SQ5, який використовує 48-вольтову систему, звичайні версії MHEV поточного Q5 мають менш просунуту установку на 12 вольт.

48-вольтова технологія дозволить розширити можливості вимкнення двигуна та електричного прискорення автомобіля, покращуючи продуктивність та економію палива.

Дизельний двигун залишається популярним на Q5, і оновлений 2,0-літровий варіант TDI – також з оновленою 48-вольтовою технологією, що пропонується в поточній моделі – майже напевно з’явиться як частина лінійки.

За припущеннями, у новому поколінні навіть збережеться SQ5 в поєднанні з 3,0-літровим V6 та турбонаддувом, який, завдяки аналогічній гібридній складовій, розвиватиме понад 350 кінських сил.



Повністю електричний Q5 (а точніше його спадкоємець), з’явиться після появи Q6 e-tron, котрий дебютує в 2024 році з використанням платформи PPE для електромобілів. Аналогічну архітектуру отримає й майбутній седан A6 e-tron, а також Macan нового покоління від Porsche.

Хоча в Audi вже багато говорили про Q6 e-tron, про «електричні» перспективи свого бестселера Q5 поки не йдеться.

Читайте також: В МВС назвали кількість авто на газу в Україні

На разі, продажі нового покоління Q5 почнуться лише наприкінці 2023 році. А отже у виробника ще є приблизно 18 місяців, аби розмірковувати над подальшим майбутнім Q5.
05-24-2022, 19:41  
Джерело: motorcar.com.ua
Переглядів: 667   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: