Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Hyundai інвестує 10 млрд доларів у американське автовиробництво
Всі новини / Автосвіт

Hyundai інвестує 10 млрд доларів у американське автовиробництво

Hyundai розпочне роботу на своєму новому заводі в штаті Джорджія (США) на початку 2023 року і, як очікується, розпочне комерційне виробництво в першій половині 2025 року з річною потужністю 300 000 електромобілів, йдеться в заяві компанії.

Південнокорейська автогрупа заявила, що має намір створити близько 8100 робочих місць.

Hyundai Motor Group, до складу якої входять Hyundai Motor Co та Kia Corp, додала, що виробництво акумуляторів буде створено в рамках стратегічного партнерства, деталі якого будуть розкриті пізніше.

Завод є ключовою частиною запланованих 10 мільярдів доларів Hyundai інвестицій у Сполучені Штати до 2025 року, щоб стимулювати майбутню мобільність. Крім інвестицій штат Джорджія очікує залучити ще 1 мільярд доларів додаткових інвестицій від непов’язаних постачальників Hyundai Motor Group.

Постачальник акумуляторів Hyundai, компанія SK On вже побудувала два сусідніх заводи в Джорджії. Перший, який в основному постачає Volkswagen AG, почав виробництво в першому кварталі. Другий, який постачатиме Ford Motor Co, має розпочати роботу на початку наступного року.



За припущеннями, SK On постачатиме акумулятори й для електрокара Ioniq 7.

Американські інвестиції Hyundai збіглися з прибуттям президента США Джо Байдена до Південної Кореї в п’ятницю. Після чого, навіть, було оголошено про збільшення суми капіталовкладень з 5,5 млрд. до 10 млрд. доларів.

Південнокорейська автомобільна група, яка входить до п’ятірки найбільших автовиробників у світі за обсягом продажів автомобілів, має виробничі майданчики в Алабамі та Джорджії. У квітні Hyundai Motor заявила, що планує інвестувати 300 мільйонів доларів, щоб додати електромобілі на свою збиральну лінію в Монтгомері.

Читайте також: В МВС назвали кількість авто на газу в Україні

Окремо, Hyundai Motor Group заявила, що планує інвестувати 21 трлн вон (16,43 мільярда доларів) до 2030 року для розширення бізнесу електромобілів у Південній Кореї.
05-24-2022, 21:36  
Джерело: motorcar.com.ua
Переглядів: 288   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: