Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » В Україні планують значно посилити відповідальність за порушення правил дорожнього руху
Всі новини / Автосвіт

В Україні планують значно посилити відповідальність за порушення правил дорожнього руху

В Україні планують значно посилити відповідальність за порушення правил дорожнього руху
Народні депутати пропонують посилити боротьбу з порушниками правил дорожнього руху під час воєнного стану.

У Верховній Раді зареєстровано відразу кілька законопроєктів, які посилюють відповідальність за порушення правил дорожнього руху.

Про це заявив заступник голови парламентського комітету з транспорту й інфраструктури Володимир Крейденко, повідомляє "Укрінформ".



Зокрема, проєкт закону №7026-1 пропонує збільшувати штрафи за систематичних порушень правил дорожнього руху.

"За систематичні порушення правил дорожнього руху розмір штрафу збільшується. Від трьох до п'яти правопорушень — удвічі, від п'яти до десяти — у п'ять, понад 10 разів — позбавлення права керування транспортним засобом строком до двох років. Під систематичним правопорушенням розуміється вчинення трьох і більше таких протиправних дій протягом року", — пояснив Володимир Крейденко.

Законопроєкт №6502 пропонує повернути штрафні бали за порушення правил дорожнього руху, зафіксовані не в автоматичному режимі. Якщо водій набере 12 балів, то його позбавлять посвідчення водія та змусять повторно складати іспити на права.

Читайте також: В МВС назвали кількість авто на газу в Україні

А проєкт закону №7354 посилює відповідальність автошкіл за порушення порядку підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв транспорту. Крім того, посилюється відповідальність посадових осіб за порушення порядку державної акредитації шкіл, атестації спеціалістів іпорядку оформлення або видачі посвідчення водія. Володимир Крейденко повідомив, що слабка підготовка водіїв у автошколах упливає на рівень безпеки дорожнього руху.
05-27-2022, 02:06  
Джерело: focus.ua
Переглядів: 236   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: