Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Змінилася процедура складання іспитів для отримання посвідчення водія
Всі новини / Автосвіт

Змінилася процедура складання іспитів для отримання посвідчення водія

24 травня вступила в дію важлива постанова, яка регламентує нові правила отримання посвідчення водія «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо теоретичної та практичної підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів».

Ці зміни стосується алгоритму навчання кандидатів у водії. Вони стануть доступні лише через 2 місяця після офіційного їх оприлюднення.

Так, незабаром навчання в автошколі буде розділено на два окремих етапи:



теоретична підготовка – після навчання заклад видаватиме слухачу Свідоцтво про закінчення теоретичної підготовки. Воно буде чинне протягом року і внутрішній теоретичний іспит скасують;

практична підготовка – заклад видаватиме слухачу Свідоцтво про закінчення практичної підготовки. Воно буде чинне протягом двох років. Складання практичного іспиту в автошколі обов’язкове.

Фактично, це стане гарантією безпеки на дорогах, оскільки до практичного навчання будуть допущені ті особи, які вже знають ПДР. Тим паче, що теоретичний іспит тепер складатиметься лише в сервісному центрі МВС. І тільки після цього особу буде допущено до навчання з практичного керування транспортними засобами. При цьому практичну підготовку можна буде здійснювати у будь-якому закладі, незалежно від місця навчання теорії. Це дасть кандидатам у водії право вибору автошколи на кожному із двох етапів навчання.

Читайте також: В МВС назвали кількість авто на газу в Україні

Останнім етапом є складання практичного іспиту в будь-якому сервісному центрі МВС і отримання посвідчення водія.
05-27-2022, 04:16  
Джерело: ampercar.com
Переглядів: 217   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: