Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » В Україні період пільгового розмитнення завершується
Всі новини / Автосвіт

В Україні період пільгового розмитнення завершується

10 листопада 2021 року в Україні закінчиться період пільгового розмитнення автомобілів на єврономерах.

На сайті UBR розповіли до чого варто готуватися власникам "евроблях", які не зможуть розмитнити свої авто.

Неможливо розмитнити авто, які заїхали в Україну в 2021 році, які заїхали з Росії, з євростандартом євро-0 і євро-1 (до 1995 г. в.), з гібридними двигунами, фургони вагою 3,5 т.



За порушення строків ввезення загрожує штраф в 170 тис. Грн. Тому власники таких авто вийшли з протестом під Верховну Раду.

Після цього в парламент подали на розгляд два законопроекти №6043 і 6044, які повинні усунути недоліки в законі №1402-ІХ по п'яти проблемним типам "евроблях", і продовжити термін пільгового розмитнення ще на 90 днів (до лютого).

У той же час до цього документа передбачено ще понад 10 000 інших поправок, тому їх можуть затвердити приблизно через два місяці. Тоді, коли закінчиться період розмитнення.

Власника евроблях після 10 листопада поліція зможе оштрафувати на 8500 грн. Потім поліція передасть дані на митницю, де згодом і складуть постанову за перевищення терміну ввезення авто - штраф 170 тис. грн.

Отримає його власник "евробляхи" за адресою прописки через пошту. Після цього він повинен буде приїхати на митницю і дати пояснення, а потім буде суд.

Адвокат ГО "Авто Євро Сила" Іван Казарчук сказав, що власники авто, які неможливо розмитнити, "потрапили в капкан".

"Їх не можуть ні вивезти, ні розмитнити, ні штраф заплатити - люди просто перетворюються на рабів, з яких до кінця життя будуть до пенсії з зарплати віднімати по 700-1500 грн", - говорить Казачук.

Читайте також: Компанія Toyota зупиняє випуск нових Land Cruiser 300

Він зазначив, що в разі арешту майна, в тюрму людини не посадять, а квартиру, якщо там живуть малолітні діти, забрати не мають права.
09-28-2021, 13:49  
Джерело: apostrophe.ua
Переглядів: 339   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: