Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » На європейському ринку великих електробусів з'явився новий гравець (ВІДЕО)
Автосвіт / Відео

На європейському ринку великих електробусів з'явився новий гравець (ВІДЕО)

На європейському ринку великих електробусів з'явився новий гравець (ВІДЕО)
Компанія Karsan суттєво розширила виробничу лінійку електробусів, презентувавши машини великого і особливо великого класу.

Нові моделі e-ATA пропонуються в трьох варіантах довжини: 10 м, 12 і зчленованому 18 м.

Вони розраховані на перевезення 90, 100 і понад 150 пасажирів відповідно.

Зовні машини дуже нагадують електробуси марки Bozankaya Sileo.

Виявляється, два турецьких виробника домовилися про співпрацю. Хоча новинка e-ATA запозичила тільки зовнішній дизайн кузова, а ось електрична та електронна начинки тут повністю свої — розробки фахівців центру Karsan R&D.

Автобус e-ATA приводиться в рух електромоторами в маточинах коліс: для машин 10 і 12 м вони розвивають потужність 250 кВт (максимальний крутильний момент – 22 000 Нм), а для 18-метрових – 500 кВт. Акумуляторні батареї доступні в семи варіантах: ємністю від 150 до 600 кВт.год.

Для прикладу: модель завдовжки 10 м стандартно оснащується батареєю на 300 кВт.год, 12-метрова — на 450 кВт.год, а “гармошка” — 600-кіловатною.

Karsan e-ATA оснащується передовими електронними системами активної безпеки: системою попередження про зіткнення, а також про виїзд зі смуги руху. Опційно замість зовнішніх дзеркал можуть встановлюватися камери з моніторами.

Відзначимо, що компанія Karsan вже кілька років випускає електробуси завдовжки 6 і 8 м — моделі e-Jest і e-Atak відповідно. У цих машинах, що цікаво, використовується акумуляторна технологія від електромобілів BMW. Сумарно вони наїздили дорогами різних країн вже понад 2 млн км. Ба більше, на європейському ринку електробусів масою 3,5 – 6,0 т Karsan займає лідерські позиції – з часткою ринку 43%.



Із новими електробусами e-ATA турецький виробник хоче потіснити європейських конкурентів і у великому класі. Як свідчить статистика, 83% ринку автобусів в Європі становить машини завдовжки 12 і 18 м.

Читайте також: Компанія Toyota зупиняє випуск нових Land Cruiser 300

Частка електробусів при цьому постійно зростає. Планується, що до 2024 року вона становитиме 35%, А до 2030-го досягне 50%.





09-29-2021, 13:48  
Джерело:
Переглядів: 425   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: