Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Bentley відзначає ювілей продажу першого автомобіля
Всі новини / Автосвіт

Bentley відзначає ювілей продажу першого автомобіля

Bentley відзначає ювілей продажу першого автомобіля
Компанія Bentley відзначає 100-річчя продажу першого товарного автомобіля.

Машина моделі 3-Litre була куплена в 1921 році.

Першим клієнтом Bentley став багатий лондрець Ноель Ван Раалте, якому належав острів Браунсі, недалеко від гавані Пул, і який раніше брав участь у гонці Індіанаполіс 500 на Sunbeam в 1915 році.



Bentley 3-Litre був куплений за 1150 фунтів стерлінгів, що сьогодні еквівалентно 77 123 долара США. Виготовлений у Криклвуді, Північний Лондон, автомобіль мав алюмінієвий кузов, а також елементи зовнішньої обробки з латуні.

На жаль, на сьогоднішній день місцезнаходження автомобіля невідоме. Останній раз про нього чули в 1931 році, коли він брав участь в одній з гонок у Франції. Автомобіль часто брав участь у всіляких змаганнях.

Цікаво, що хоча Ван Раалте був першим замовником Bentley, свій автомобіль він отримав не першим. Ця честь належить Айвору Ллевелліну, який у серпні 1921 року отримав перший із трьох куплених екземплярів Bentley 3-Litre. Це була третя виготовлена серійна машина і вона досі існує, будучи найстарішим серійним автомобілем марки, що зберігся.

Модель з 3,0-літровим двигуном стала тріумфальною для компанії і допомогла Bentley завоювати собі славу в світовому автоспорті. Так, в 1924 і 1927 роках машина перемагала в гонках на витривалість 24 години Ле-Мана.

Читайте також: У Hyundai назвали терміни запуску літаючого таксі

В огляді передсерійного 3-літрового автомобіля в 1920 році британська преса називала його ідеальним спортивним автомобілем для того водія, який хоче придбати машину для далеких подорожей.
11-13-2021, 20:27  
Джерело: rbc.ua
Переглядів: 175   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: