Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Які авто з України можна вигідно продати у США та Європі
Всі новини / Автосвіт

Які авто з України можна вигідно продати у США та Європі

Які авто з України можна вигідно продати у США та Європі
На сьогоднішній день склалася цікава ситуація – деякі авто вигідно купити в Україні з метою перепродажу в Європі чи США!

На перший погляд це може здатися дивним, але дійсно є моделі, які доцільно не імпортувати в Україну, а експортувати з України, пише «ТопЖир».

Як приклад — Dodge Viper для експорту в США, який зараз реставрують в Україні, і культовий Mercedes 90-х продають за ціною нового Lamborghini Huracan.

Поки до нас масово везуть «битки» зі США (причому навіть биті суперкари за сотні тисяч доларів!) та «захитані» іномарки з Литви та Німеччини, ми пропонуємо тобі замислитись про зворотне і на цифрах покажемо чому.

Ми вже розповідали про вартість радянських машин у Європі та навіть говорили, за скільки продають Запорожці в Америці. Щодо України, у нас можна дуже вигідно придбати ретро авто або так звані янгтаймери (автомобілі віком від 25 до 35 років, фактично, моделі середини 80-х-90-х).

Які авто купувати для продажу у Європі

Тут головним чином треба походити від стану конкретної машини. Відвертий автомотлох купувати сенсу немає (якщо тільки це не довоєнний раритет або якийсь незвичайний штучний автомобіль).

Ще одна важлива умова – жодного колгоспу (!), за кордоном у ціні лише максимально наближені до оригіналу екземпляри. Тому якщо є різного роду «базарний» тюнінг, хай і на тисячі доларів – немає сенсу навіть зв’язуватися.

У кого руки ростуть із потрібного місця та/або є своя СТО (або адекватні майстри) та/або просто хороша можливість реставрувати авто з метою перепродажу – мабуть, оптимальний варіант для максимальної вигоди. Але! Як і у нас, якщо автомобіль у рідній фарбі та з мінімальними пробігом – його ціна може бути навіть вищою, ніж вартість відновленого раритету. Загалом, капсула часу з невеликим цінником – те, що потрібне.

Чи купувати радянські авто

Емігранти, як відомо, схильні ностальгувати за Батьківщиною та з усього, що з нею пов’язано (батьківський автомобіль, дідусь Запорожець тощо). А оскільки «наші повсюди» — клієнта на машину часів можна знайти чи не в будь-якій країні світу, але найчастіше – у США та прибалтійських країнах, щоправда, нерідко перебувають клієнти з Німеччини (набагато рідше – з Британії).

Важливий момент – іноземці рідко дзвонять приватним продавцям, та й по наших сайтах оголошень вони не лазять. Так що, або через посередників (а такі є), або через закордонні сайти, що спеціалізуються на продажу унікальних та ексклюзивних колекційних машин.

Старі радянські авто (у колекційному стані)

Довоєнні автомобілі (особливо цінуються «членовози» високопосадовців та військових (трофейні), а також моделі марок, які до наших днів припинили своє існування)

Будь-які ретро авто відомих особистостей (в даному випадку можуть бути не тільки іноземні авто, а й радянські Чайка, ЗІЛ, ЗІС та ін.)

Крім США та Європи, де колекціонування розвинене значно більше, ніж у нас, культові автомобілі часів СРСР можна вигідно продати і в інших країнах пострадянського простору.

Янгтаймери

У Європі зараз справжній бум на янгаймери, особливо коли мова заходить про лімітовані та/або заряджені версії. Як і раніше, в особливій пошані «гарячі» хетчбеки, де королем, звичайно ж, є VW Golf GTI (особливо перших років випуску, тобто першої генерації). У нашій країні їх не дуже багато, але зустрічаються дуже жваві і гідні авто, які у нас можна купити в 2,3 і навіть 4-5 разів дешевше, ніж аналоги в Німеччині.



Безумовно, особливу цінність є легенди 80-90-х на зразок Ford Sierra XR 4X4 і Сієра Cosworth, Escort RS Cosworth, Mercedes-Benz W124 E500 Wolf (понад 40 тисяч євро) та E60 AMG (сотні тисяч євро), Lotus Omega та Omega EVO 500 з «космічними» цінниками та ін. За кордоном їхня вартість може перевищувати ціну нових спорткарів.

Безумовно, є цінність і JDM. Японські авто 30-40-річної давності (особливо спорткари та «запальнички») у пошані не тільки в США та Європі, а й у Еміратах – там навіть є окремі «ділки», які підбирають для місцевих багатіїв цінні рідкісні авто у різних куточках світу . Наприклад Honda City Turbo – у Європі вона коштує дорожче 20 тисяч євро, а в Україні кілька років тому аналогічний малюк продавали за 5000 доларів, причому у відмінному стані.

Спорткари та суперкари

Звичайно, справді рідкісні суперкари в Україні можна перерахувати на пальцях.

Однак, є/були в нашій країні воістину ексклюзивні автомобілі, на які «полюють» у Європі.

Читайте також: Mercedes-AMG розробив "транспорт" для найменших

Досить згадати багатостраждальні Jaguar XJ220 та Lamborghini Diablo.


12-6-2021, 11:59  
Джерело: mmr.net.ua
Переглядів: 1 752   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: