Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Ухвалено закон про локалізацію виробництва в Україні
Всі новини / Автосвіт

Ухвалено закон про локалізацію виробництва в Україні

Ухвалено закон про локалізацію виробництва в Україні
16 грудня, депутати Верховної Ради України схвалили Закон про локалізацію виробництва 3739.

Закон підтримало 323 нардепа.

Про це повідомив у себе на сторінці в Facebook Дмитро Кисилевський, заступник голови комітету з питань економічного розвитку у Верховній Раді. За його словами, українська промисловість відчуватиме позитивну дію цього закону щонайменше наступні 10 років.

Так, за законом, з середини 2022 року не менше 10% української складової вимагатиметься на державних тендерах по закупівлі міського транспорту, комунальної техніки, залізничного транспорту, продукції енергетичного машинобудування та аероспейсу. І цей поріг зростатиме щорічно на 5%, доки не досягне 40%. І таким він залишатиметься до кінця 10-річного терміну.



Кабінет міністрів також отримав право збільшувати перелік товарів, до яких застосовуються вимоги локалізації. Кабмін може збільшити на 10% або зменшити на 5% вимогу локалізації на конкретну категорію товарів на 1 рік. А також, на випадок якоїсь екзотичної термінової потреби, може зменшувати вимогу локалізації до нуля на конкретну закупівлю.

Вимоги локалізації не застосовуються до ЄС, США та деяких інших країн — підписантів GPA (угода СОТ про публічні закупівлі). Їхня частка в зазначених категоріях товарів становить близько 20%. На решту ж країн, що забезпечують 80% імпорту за зазначеними категоріями – Білорусь, Туреччина, Китай та ті, що не підписували GPA – вимоги локалізації діятимуть.

Читайте також: Uber готує універсальний електромобіль для таксі

За словами Кисилевського, на такий неприємний компроміс нардепи були змушені піти через блокування цього законопроекту європейськими партнерами.

12-18-2021, 13:51  
Джерело: mmr.net.ua
Переглядів: 407   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: