Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Німецький завод повністю перейшов на виробництво електрокарів
Всі новини / Автосвіт

Німецький завод повністю перейшов на виробництво електрокарів

Німецький завод повністю перейшов на виробництво електрокарів
Завод Volkswagen у східнонімецькому місті Цвіккау тепер займатиметься виключно випуском електромобілів.

Як запевняють у VW, це перший у світі завод, який повністю перейшов зі збирання машин із ДВЗ на електрокари.

Загалом у Цвіккау випускають шість моделей на платформі MEB під брендами Audi, Cupra та Volkswagen. Надаємо слово члену правління Volkswagen Крістіану Вольмеру:

“У 2022 році Volkswagen продовжить нарощувати темпи переходу до електричної мобільності в рамках реалізації стратегії розвитку ACCELERATE, яка передбачає розширення модельного ряду”.



Оскільки електромобілі стають все популярнішими, Volkswagen намагається задовольнити попит на машини з нульовим рівнем викидів. З 2018 року концерн витратив 1,2 млрд. євро на переобладнання заводу в Цвіккау, щоб створити високоефективне підприємство для збирання електромобілів. Для модернізації використали найсучасніші технології Industry 4.0.

В даний час в Цвіккау збирають Audi Q4 e-tron, Q4 e-tron Sportback, Cupra Born, VW ID.3, ID.4 та ID.5. У компанії зазначають, що завод став найефективнішим у Європі підприємством із виробництва електромобілів. Воно здатне випускати до 300 тисяч машин на рік.

Нагадаємо, завод у Цвіккау раніше носив найменування VEB Sachsenring Automobilwerke Zwickau. Саме він із 1957 року випускав легендарні “Трабанти”. Однак після возз’єднання Німеччини “Трабі” не змогли витримати конкуренції з дешевими машинами із Заходу, що хлинули в Східну Німеччину, і вже в 1992 році підприємство було куплено концерном Volkswagen.

Читайте також: ЗСУ показали єкстремальні випробування нових шасі Tatra (ВІДЕО)

Проте бренд Sachsenring досі живий під найменуванням HQM Sachsenring GmbH, проте виробництвом автомобілів вже не займається. Основною діяльністю компанії зі штатом у 300 осіб стало постачання запчастин.
02-2-2022, 11:56  
Джерело: mmr.net.ua
Переглядів: 518   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: