Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Northvolt та Volvo вибрали місце під новий завод для виробництва акумуляторів
Всі новини / Автосвіт

Northvolt та Volvo вибрали місце під новий завод для виробництва акумуляторів

Northvolt та Volvo вибрали місце під новий завод для виробництва акумуляторів
На тлі запеклої боротьби європейських країн за екологію, компанії Volvo та Northvolt вирішили об’єднати зусилля щодо електрифікації автомобілів.

На спільному заході було вирішено збудувати завод з виробництва акумуляторних батарей для електромобілів у місті Гетеборг (Швеція).

Іменитий автобренд і компанія Northvolt, що спеціалізується на виробництві акумуляторів, мають намір вкласти в загальну справу близько 30 млрд шведських крон. Нове підприємство займатиметься розробкою та випуском акумуляторних батарей сучасного типу.

Планується, що в рік новий завод вироблятиме обладнання сумарною ємністю до 50 гігават-годину. Цього вистачило б забезпечення енергією 500 000 електромобілів.

Volvo і Northvolt вирішили зробити ще більший внесок у боротьбі за екологію. Електропостачання підприємства буде організовано від поновлюваних джерел.



Шведський автобренд Volvo заявив про свої плани на 2025 рік. На цей час виробництво електромобілів має становити 50% від усієї продукції марки.

А через п’ять років після призначеного терміну всі автомобілі шведського автобренду їздитимуть лише на електротязі.

Читайте також: "Дія" отримає корисну функцію для водіїв

Як повідомляється, керівником нового акумуляторного заводу у Гетеборзі буде Адріан Кларк. Раніше він керував компанією Tesla.
02-7-2022, 10:56  
Джерело: mmr.net.ua
Переглядів: 471   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: