Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Продаж автомобілів в США з початку року скоротився на 16 відсотків
Всі новини / Автосвіт

Продаж автомобілів в США з початку року скоротився на 16 відсотків

Продаж автомобілів в США з початку року скоротився на 16 відсотків
Великі автовиробники повідомили про зниження продажів у США у першому кварталі, зокрема через брак автомобілів у дилерських центрах, пише The Wall Street Journal.

Аналітики прогнозують, що загальний обсяг реалізації машин у січні-березні впав на 16% порівняно з тим самим періодом 2021 року.

На початку минулого року попит на автомобілі був високим на тлі відновлення економіки та споживчого попиту. Керівники автомобільних компаній та дилери говорять про те, що зараз базовий попит залишається високим, більшість нових автомобілів та вантажівок продаються майже відразу після того, як вони надходять у продаж.

Проте збої в ланцюжках поставок продовжують позначатися заводському виробництві, обмежуючи швидкість поповнення запасів у дилерських центрах.



Toyota Motor у першому кварталі продовжувала випереджати General Motors із продажу в США, хоча обидва автовиробники повідомили про двозначне зниження реалізації порівняно з минулим роком. Японська компанія скоротила продажі майже на 15%, американська – приблизно на 20%. Nissan Motor повідомила про падіння майже на 30%, Hyundai Motor – на 4%, Honda Motor – на 23%, Stellantis – на 14%.

Нестача напівпровідникових компонентів викликала скорочення випуску машин, що спричинило зниження їхньої кількості на складах до історичного мінімуму. В результаті ціни на автомобілі злетіли та встановлюють все нові та нові рекорди, що змушує потенційних покупців відмовлятися від своїх намірів, зазначається у статті.

За даними веб-сайту купівлі автомобілів Edmunds.com, у січні-березні цього року 41% нових автомобілів було продано протягом першого тижня перебування на майданчиках автодилерів порівняно з 20% у першому кварталі 2021 року. Як зазначають експерти, світова автомобільна галузь цього року зіткнулася з такими новими проблемами, як конфлікт в Україні та чергова хвиля зупинення виробництва через COVID-19 у Китаї, що посилює дефіцит запчастин та компонентів.

Читайте також: У Дубай скутеристи отримуватимуть права водія

За оцінкою J.D.Power, у першому кварталі було продано 12,7 млн ​​автомобілів у перерахунку на річні темпи. У 2021 році в США було реалізовано трохи менше 15 млн машин, а протягом п’яти років поспіль перед початком пандемії цей показник перевищував 17 млн.

04-9-2022, 17:11  
Джерело: ukrautoprom.com.ua
Переглядів: 335   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: