Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Кожен п’ятий Hyundai на європейському ринку це електромобіль
Всі новини / Автосвіт

Кожен п’ятий Hyundai на європейському ринку це електромобіль

Як повідомляє Korea Times, марка підбила підсумки продажів у Європі за перші два місяці 2022 року – і виявилося, що п’яту частину переданих покупцям автомобілів склали батарейні машини.

Посилаючись на дані компанії, Korea Times наводить такі цифри: всього в січні та лютому Hyundai Motor реалізувала на євроринку 57 842 автомобілі, з яких електричними виявилися 11 532, тобто 20 відсотків від загального обсягу продажів.

Примітно, що у 2018 році у структурі європейських продажів Hyundai Motor електромобілям належало лише 2 відсотки: таким чином, десятикратне зростання було досягнуто лише за три роки. Динаміка вражає: у 2021 році в Європі було продано 70 000 електромобілів Hyundai, проте озвучений компанією у лютому план на 2026 рік – вже 270 000 електрокарів, а до 2030 цю цифру розраховують довести до 480 000 батарейних машин.

Подібні плани мають під собою надійну основу: адже сьогодні європейський ринок електромобілів – один із найшвидших у світі. Не дивно, що в модельній лінійці для Європи Hyundai Motor дедалі активніше замінює моделі з двигунами внутрішнього згоряння та навіть гібриди батарейними електромобілями. Нагадаємо, зараз таких моделей у компанії три: крім надуспішного Ioniq 5, це електричні версії компактного кросовера Kona Electro та фастбеку Ioniq Electro.

До 2030 року компанія розраховує довести частку електромобілів у своїх європейських продажах до 69 відсотків. У США аналогічний план Hyundai суттєво скромніший – лише 58 відсотків продажів до 2030-го. А на домашньому корейському ринку частка електрокарів у продажах-2030 за планом трохи перевищить третину – 36 відсотків.

Так що Європа в пріоритеті, і до 2035 нічого, крім електромобілів, марка Hyundai своїм європейським клієнтам пропонувати не має наміру. Вже зараз частка електромобілів Hyundai там вища, ніж у середньому по ринку: за даними Європейської асоціації автовиробників ACEA, у 2021 році всі автовиробники в сумі продали в Старому Світі 1,21 мільйона електромобілів, що склало лише 10 відсотків загального обсягу.



У результаті Hyundai Motor Group цього року підняв свою частку європейського ринку електромобілів з торішніх 11,1% до 15% (дані сайту EU-EVs з урахуванням продажів сестринського бренду Kia), зайнявши впевнене друге місце за лідируючою з часткою 21,4% Volkswagen Group.

Читайте також: На дороги України повертають демонтовані знаки та вказівники

Позаду залишилися такі гранди, як Stellantis, Tesla, Renault, Nissan та Mitsubishi.
04-13-2022, 01:32  
Джерело: ampercar.com
Переглядів: 249   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: