Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Hyundai застосує квантові обчислення у безпілотниках
Всі новини / Автосвіт

Hyundai застосує квантові обчислення у безпілотниках

Hyundai Motor Company та американський стартап IonQ оголосили про новий проект у галузі квантових обчислень.

Партнери вирішили задіяти квантове машинне навчання для класифікації зображень, виявлення та розпізнавання тривимірних об’єктів — все це стане у нагоді майбутнім автономним автомобілям.


Переваги квантових алгоритмів у нейромережах очевидні – це зниження вартості обчислень та збільшення швидкості роботи в сотні, а то й тисяч разів.

Hyundai вже використовує квантові комп’ютери IonQ для розрахунку структури та енергії оксиду літію – це перший спільний проект компаній, анонсований у січні цього року.

Американський стартап будує квантові комп’ютери на іонних пастках, що утримують ізольовані іони ітербію в магнітному полі, і, наприклад, його IonQ Aria на 20 алгоритмічних кубітах є найпотужнішим у галузі.



Aria дозволяє виконувати еталонний квантовий ланцюг з більш ніж 400 вентилями та забезпечує високу точність розрахунків. Використовуючи перспективні методи кодування зображень у квантових станах, IonQ навчила нейромережу класифікувати 43 типи дорожніх знаків, і тепер ці дані будуть завантажені в тестове середовище Hyundai для моделювання різних сценаріїв водіння в реальному світі.

У майбутньому з’являться складніші квантові алгоритми, здатні виявляти та розпізнавати пішоходів та велосипедистів. Все це безперечно знадобиться безпілотникам. Однак у технології квантового машинного навчання є й інші сфери застосування.

Читайте також: Стало відомо, як їздити в Іспанії на авто з українськими номерами

Наприклад, квантовий голосовий помічник буде готовий відповісти на запитання ще до того, як почує кінець фрази — і це зробить його повноцінним співрозмовником.
04-22-2022, 22:41  
Джерело: bizua.org
Переглядів: 213   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: