Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Найдорожчий автомобіль усіх часів та народів продали за $142 мільйони
Всі новини / Автосвіт

Найдорожчий автомобіль усіх часів та народів продали за $142 мільйони

Найдорожчий автомобіль усіх часів та народів продали за $142 мільйони
Унікальний спорткар Mercedes-Benz 300 SLR 1955 продали за неймовірні 142 мільйони доларів.

Це новий рекорд — настільки дорогим ще не був ще жоден автомобіль, повідомляє сайт Carscoops.

Mercedes-Benz 300 SLR — найдорожчий автомобіль в історії. Раніше цей титул належав Rolls-Royce Silver Ghost 1906 року, проданому за $75 мільйонів, і Ferrari 250 GTO 1962 року, який змінив власника за $70 мільйонів.

Таку високу ціну пояснюють рідкістю автомобіля. Mercedes-Benz 300 SLR — перегонова версія легендарного купе 300 SL Gullwing, випущена у кількості всього двох екземплярів. До наших днів дійшов лише один такий автомобіль.



Mercedes-Benz 300 SLR оснащений 3,0-літровою рядною вісімкою з безпосереднім упорскуванням палива потужністю 310 к. с. та 5-ступінчастою механічною КПП. Його максимальна швидкість становить 290 км/год.

Автомобіль тестували готували до змагань, коли сталася трагедія — під час 24-годинних перегонів у Ле-Мані інший Mercedes спровокував тяжку аварію, в якій загинуло 83 особи. Після цього німецька компанія вирішила на тривалий час припинити участь у змаганнях.

Саме цей автомобіль викупив його автор — інженер Mercedes-Benz Рудоль Уленхаут. Він довгий час володів спорткаром і часто їздив на ньому, а потім передав його в штутгартський музей марки. За машиною навіть закріпилося прізвисько Uhlenhaut Coupe (купе Уленхаута).

Читайте також: В Україні розкрили шахрайську схему з посвідченнями водія

Тепер Mercedes-Benz вирішили продати авто на закритому аукціоні. Покупець побажав залишитися анонімним.
05-14-2022, 10:59  
Джерело: focus.ua
Переглядів: 1 325   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: