Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Ілон Маск розповів, коли почнеться випуск електричного пікапа Tesla Cybertruck
Всі новини / Автосвіт

Ілон Маск розповів, коли почнеться випуск електричного пікапа Tesla Cybertruck

Ще на початку року Ілон Маск наголошував, що одним з пріоритетів на 2022 рік для Tesla буде саме завершення проєктування електричного пікапа Cybertruck.

Запуск виробництва незвичайної машини неодноразово відкладався і тепер глава компанії розраховує поставити її на конвеєр до середини 2023 року.

Про це Ілон Маск заявив в інтерв'ю спільноті власників електромобілів Tesla Кремнієвої долини. Він додав, що навіть якби дизайн машини не піддавався доопрацюванням на етапі проєктування, розпочати серійний випуск раніше компанії завадив би дефіцит компонентів.

Водночас Маск зізнався, що зміни у дизайні машини сприяли зміщенню термінів початку серійного виробництва. Знову ж таки, зараз дизайн затверджений в остаточному варіанті, який і стане серійним.

Де складатимуть Cybertruck

Відомо, що Cybertruck буде випускатися в Остіні, штат Техас, з використанням акумуляторних осередків типорозміру 4680. Ілон Маск навіть припускав, що для великого транспортного засобу типу пікапа є сенс перевести бортову мережу на напругу 800 вольт, але навряд чи подібні заходи будуть в першому поколінні пікапа.

Зараз на підприємстві в Техасі випускаються кросовери Model Y з елементами живлення 4680, у середньостроковій перспективі компанію їм складуть не лише пікап Cyberturck, спорткар Roadster другого покоління та вантажівка Semi, але й людиноподібний робот Optimus, а також автоматичне таксі Tesla.

Cybertruck – це електричний пікап, розроблений компанією Tesla. Новинка отримала дуже незвичний, футуристичний дизайн. Але головною перевагою пікапа є його надзвичайна міцність. Під час презентації по його дверцятах били кувалдою і авто витримало удар. Щоправда, під час ще одного тестування скло дало тріщину, але це в компанії обіцяли виправити і зробити його таким же надійним.



Якою буде ціна новинки, наразі невідомо, але на момент запуску вона стартувала 39 900 доларів. Лише за за першу добу було зроблено понад 200 тисяч попередніх замовлень автівки.

Читайте також: В Україні запровадять цифрове розмитнення автомобілів

Поки Ілон Маск обіцяє випустити Cybertruck в 2023 році, директор Jetson Aero показав, як він літає на роботу аеромобілем. Одномісний Jetson One зібраний максимально просто, як для такого виду транспорту. Його акумулятора достатньо лише для 20 хвилин польоту на швидкості 100 км/год, але цього достатньо, щоб доправити на роботу главу компанії розробника.
06-24-2022, 07:41  
Джерело: tech.24tv.ua
Переглядів: 455   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: