Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Cadillac планує випустити Escalade із мотором V16
Всі новини / Автосвіт

Cadillac планує випустити Escalade із мотором V16

Cadillac роздумував над випуском “зарядженого” Escalade-V з мотором V16.

Сенсаційне визнання зробив у розмові з GM Authority керівник продуктової лінійки Escalade Девід Скьявоне.

Топ-менеджер утримався від подробиць, але інженери General Motors планували адаптувати для позашляховика 13,6-літровий 1013-сильний (1356 Нм) бензиновий двигун V16 від концептуального Cadillac Sixteen зразка 2003 року.

В історії Cadillac була шалена модель з багатоциліндровим мотором — в 1930-і роки двигуном V16 оснащувалися однойменні флагмани з різними варіантами кузова. Однак з 1940 року серійних шістнадцятициліндрових «кадилак» не було, хоча мотористи General Motors роздумували над такою конфігурацією і в XXI столітті, про що свідчить вищезгаданий концепт Sixteen.



У результаті від сміливої ​​конфігурації V16 було вирішено відмовитися на користь традиційнішого компресорного V8, але характеристики не підкачали – серійний Cadillac Escalade-V розвиває 691 кінську силу і 885 Нм крутного моменту. У сегменті повнорозмірних позашляховиків новинці немає рівних за потужністю, а додатковий шарм у тому, що зарядженим може бути навіть довгобазний Escalade ESV.

Читайте також: General Motors будують новий місяцехід для астронавтів

Ціни на компресорні Cadillac Escalade вражають: залежно від довжини колісної бази позашляховик з індексом V коштує 150-153 тисячі доларів, удвічі дорожчий за базовий Escalade (від 77,8 тисячі доларів). Експортувати флагман General Motors не планують.
06-27-2022, 01:18  
Джерело: nnews.com.ua
Переглядів: 213   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: