Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » «Заряджений» Jeep та електричний маслкар Dodge можуть назвати «Томагавками»
Всі новини / Автосвіт

«Заряджений» Jeep та електричний маслкар Dodge можуть назвати «Томагавками»

У Відомство за патентами та товарними знаками США було подано заявку на реєстрацію торгової марки Tomahawk.

Автором стала компанія FCA US, “дочка” концерну Stellantis.

За непідтвердженою інформацією, це ім’я дістанеться електрифікованою версією Challenger, причому машину можуть показати вже у серпні. Крім того, це ім’я має право використовувати компанія Jeep. Не виключено, що його отримає новий “заряджений” позашляховик.

Компанія Dodge використала ім’я Tomahawk двічі: 2003 року так назвали концепт мотоцикла з двигуном V10 від Viper, а 2015-го — суперкар для гри Gran Turismo. Але кілька днів тому FCA US (колишня Chrysler Group) зареєструвала торгову марку Tomahawk у Відомстві за патентами та товарними знаками США, вказавши, що вона поширюється, зокрема, на легкові автомобілі. Сайт CarBuzz припустив, що “Томагавком” можуть назвати електрифіковану версію Challenger.

Модель на батарейках Dodge анонсувала влітку 2021 року. На тизері машина виглядала, як Charger першого покоління, і, зважаючи на все, була оснащена повним приводом. Цікаво, що терміна «електрокар» виробник старанно уникав і уникає, воліючи говорити про новинку як про американський eMuscle, тобто маслкар з електричним приводом. Необхідність у такій радикальній зміні курсу пояснюється просто: можливості ДВЗ вичерпані, і перехід на електротягу просто дозволить піднятися на новий рівень.



Передбачається, що в основі електромобіля лежатиме нова платформа. Загалом у Stellantis їх чотири: STLA Small, STLA Medium, STLA Large та STLA Frame, які забезпечать дальність ходу на одній зарядці 500–800 кілометрів. Плюс концерн розробить три компактні силові блоки, які підійдуть для створення машини з переднім, заднім і повним приводом, а також батареї з двома варіантами внутрішньої хімії.

Читайте також: Опубліковано фінальний тизер електричного седан Hyundai Ioniq 6 2023 року

Машину можуть показати вже у серпні. На другу половину місяця у Dodge запланована прем’єра трьох маслкарів: сучасного, перехідного (мабуть, гібрида) та майбутнього (електричного).
07-2-2022, 09:59  
Джерело: nnews.com.ua
Переглядів: 389   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: