Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Автомобілі й запчастини в Україні подорожчають ще на десять відсотків
Всі новини / Автосвіт

Автомобілі й запчастини в Україні подорожчають ще на десять відсотків

Автомобілі й запчастини в Україні подорожчають ще на десять відсотків
Уряд готує законопроєкт про додатковий збір на імпорт товарів, повідомляє народний депутат від Слуги народу Максим Железняк.

Це робиться для того, щоб зменшити тиск на гривню, тобто щоб в країну завозили менше імпортної продукції, на яку треба витрачати валюту.

Цікаво, що для збільшення вартості імпортних товарів уряд обрав концепцію не додаткових імпортних мит (вона складна в адмініструванні), а запровадження 10% збору на валютообмінні операції для купівлі всіх імпортних товарів та послуг.



Однак навряд чи депутати одноголосно приймуть цю ідею. Адже серед товарів, які зараз ввозять в Україну, багато критичного імпорту, який не виробляється в нашій країні – наприклад, пальне та нафтопродукти. Їх здорожчення викличе чергову хвилю інфляції.

Серед товарів, які подорожчають у випадку введення 10-відсоткового збору на імпорт – автомобілі та запчастини до них. Причому не лише нові. Адже минулого року близько 40% імпорту вживаних авто завозились юридичними особами, які для викупу авто за кордоном мають закупити валюту на міжбанку, кажуть в Інституті досліджень авторинку. Ситуація суттєво змінилась під час «нульового розмитнення», яке було вигідне в основному фізичним особам, однак після його скасування знову повернулась на користь юросіб.

Якщо законопроєкт буде ухвалений, то нові автомобілі та запчастини точно подорожчають на 10%. Щодо вживаних авто, які будуть завозитись з-за кордону, то це рішення поглибить тінізацію авторинку автомо-білі будуть старатися оплатити за кордоном готівкою, щоб не переплачувати за банківський переказ, вважають в ІДА.

Читайте також: Електричний пікап Tesla Cybertruck наближається до виробництва (ВІДЕО)

Щоб законопроєкт був ухвалений, його потрібно зареєструвати у Верховній Раді, розглянути у профільних комітетах, проголосувати в залі парламенту, а потім має підписати Президент. Тож до подорожчання ще є час.

08-6-2022, 06:28  
Джерело: nnews.com.ua
Переглядів: 607   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: