Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Tesla піднімає вартість програмної опції FSD до $15 000
Всі новини / Автосвіт

Tesla піднімає вартість програмної опції FSD до $15 000

Tesla піднімає вартість програмної опції FSD до $15 000
У вересні минулого року Ілон Маск (Elon Musk) вже піднімав вартість програмного комплексу FSD, який автоматизує багато функцій управління електромобілями Tesla, з $10 000 до $12 000, і у вересні поточного року готовий підняти ціну до $15 000, одночасно представивши версію FSD Beta 10.69.2. Зміна поки що стосується лише Північної Америки, де Tesla найсильніше просунулась у вдосконаленні своїх систем активної допомоги водію.

Нагадаємо, що спочатку за можливість програмної активації FSD покупці електромобілів Tesla платили $5000, причому зробити свій вибір можна було будь-якої миті, а все необхідне для роботи комплексу обладнання вже було присутнє на електромобілях. У жовтні 2020 року ціна опції зросла до $10 000, менш ніж через рік планку було піднято ще на $2000.

Ще в 2019 році Ілон Маск дав зрозуміти інвесторам, що вартість FSD зростатиме в міру наближення її функціональних можливостей до повноцінного автопілота, що не потребує втручання людини в процес керування електромобілів у більшості ситуацій.



Що характерно, останні підвищення цін не стосувалися вартості підписки на FSD, що передбачає не одноразову активацію функції, а доступ до неї на тимчасовій основі зі щомісячним платежем у сумі $199. Такий варіант був зручний тим, хто не володів електромобілем Tesla, а користувався ним на умовах оренди або лізингу, розраховуючи надалі повернути власнику. Поки що про перспективи зміни вартості підписки на FSD нічого не повідомляється.

Читайте також: Rivian Automotive припинить випуск автомобілів через низький попит на них

Якщо говорити безпосередньо про версію FSD Beta 10.69, яка вже досягла обраних власників електромобілів Tesla, то розробникам вдалося покращити поведінку машини на дорогах з твердим покриттям без розмітки та ґрунтових дорогах, а також навчити електромобіль безпечніше здійснювати лівий поворот на перехрестях. Кількість «фантомних гальмувань» знизилася, і майбутнє оновлення FSD Beta 10.69.2 покликане лише закріпити цей успіх.
08-23-2022, 17:41  
Джерело: autotema.org.ua
Переглядів: 363   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: