Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » В американському штаті Арканзас заборонили штрафувати водіїв за перевищення швидкості
Всі новини / Автосвіт

В американському штаті Арканзас заборонили штрафувати водіїв за перевищення швидкості

Поліцейським невеликого містечка Меніфі в американському штаті Арканзас на рік заборонили виписувати штрафи за перевищення швидкості, повідомляє THV 11.

З’ясувалося, що місто стало «швидкісною пасткою» (speed trap) для водіїв: половину свого доходу місто отримувало від штрафів. Це йде врозріз із законами Арканзасу, згідно з якими такий прибуток не повинен перевищувати 30 відсотків від коштів, що надходять до бюджету.

Прокуратура провела перевірку і виявила, що тільки 2020 року Меніфі заробив на штрафах за порушення правил дорожнього руху понад 120 тисяч доларів. Для міста з населенням менше 300 чоловік це велика сума. “Очевидно, що вони виписували значно більше штрафів, ніж інші міста того ж розміру”, – підсумував прокурор Том Татум.

За словами мера Гері Гріна, звинувачувати слід шефа поліції Джона Ренделла, який зловжив повноваженнями. Грін назвав Ренделла некомпетентним, проте поліцейський відхрестився від звинувачень, підкресливши, що він лише намагається дотримуватися закону. Величезна сума ж склалася через врахування штрафів, виписаних до 2020 року, але виплачених 2020-го.



Це підтвердив член муніципалітету Меніфі Деррік Хаммонд. Одне із завдань Ренделла — відлов неплатників, з яким він, очевидно, впорався. Самі штрафи при цьому могли бути виписані поліцейськими, які давно не належать до штату.

Однак звання «пастки» місто все ж таки заслужило: за даними THV 11, з початку 2018 року в Меніфі не винесли жодного попередження, хоча Ренделл запевняє, що спонукав до цього підлеглих. При цьому один із поліцейських за цей час виписав 771 штраф, встановивши місцевий рекорд. На другому місці офіцер із 263 штрафами.

Читайте також: Lamborghini Urus отримав неймовірне оновлення

Внаслідок перевірки поліцію на рік позбавили права штрафувати водіїв за перевищення швидкості. Але це не означає, що через Меніфі можна їздити на будь-якій швидкості: лихачів покарають, але вже за межами містечка.
08-31-2022, 22:34  
Джерело: auto.dip.org.ua
Переглядів: 478   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: