Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Міфи про ремені безпеки в які вірять навіть досвідчені водії
Всі новини / Автосвіт

Міфи про ремені безпеки в які вірять навіть досвідчені водії

Міфи про ремені безпеки в які вірять навіть досвідчені водії
Ремінь безпеки в автомобілі, це одна з найпростіших і водночас найефективніших функцій безпеки.

У сучасному світі при всьому різноманітті інформації буває досить важко розібратися в тому, де правда, а де вигадка, особливо якщо людина не до кінця розуміється на питанні. Сьогодні ми розберемо найпопулярніші міфи про автомобільні ремені безпеки, які можуть призвести до дуже сумних наслідків.

Ремінь безпеки може завадити вибратися з автомобіля, що горить

Невблаганна статистика говорить про те, що ДТП із загорянням автомобіля — це лише 0,5% від загальної кількості аварій. Водночас важливу роль у розповсюдженні цього міфу внесли творці бойовиків, які не раз демонстрували подібні сцени у своїх фільмах.

Під час аварії краще вилетіти з автомобіля, ніж бути затиснутим усередині

І тут статистика не на боці противників ременів безпеки. Так, при вильоті з автомобіля ризик отримати травму зростає у 25 разів, а ризик смерті – у 6 разів.

При недалеких поїздках та невеликій швидкості людина не отримає серйозних травм під час аварії

Згідно з багатьма дослідженнями з безпеки дорожнього руху, для непристебнутого пасажира на передньому сидінні навіть невелика швидкість у 30 км/год може виявитися смертельною. При цьому статистика стверджує, що більшість смертельних аварій трапляються неподалік будинку на швидкості менше ніж 65 км/год.

Ремені безпеки небезпечні для вагітних



Попри те, що при вагітності ремінь безпеки пристібати не зовсім зручно, він здатний зберегти життя майбутній мамі та її дитині, що без ременя безпеки просто неможливо.

На задніх сидіннях можна не пристібатися та не отримати серйозних травм

Читайте також: Lamborghini Urus отримав неймовірне оновлення

На жаль, в українських реаліях більш ніж половина пасажирів на задніх сидіннях не пристібаються. При цьому такі пасажири не тільки не думають про свою безпеку, а й наражають на небезпеку тих, хто сидить спереду.

09-4-2022, 10:48  
Джерело: mmr.net.ua
Переглядів: 1 473   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: