Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » В мережі показали унікальне авто української розробки (ВІДЕО)
Автосвіт / Відео

В мережі показали унікальне авто української розробки (ВІДЕО)

В мережі показали унікальне авто української розробки (ВІДЕО)
Мало хто знає, що в Україні експерименти з водневим паливом для машин проводили майже пів століття тому.

Про це пише сайт Carakoom.

1976 року в Харківському інституті проблем машинобудування АН України створили водневу установку для автомобілів. Нею навіть оснастили "Москвич-412".

У багажник "Москвича" помістили невеликий водневий реактор і бак із водою. Проходячи через реактор, вода під дією каталізатора (його роль виконували оксиди різних металів) розщеплювалася водень і кисень. Потім водень подавався в циліндри двигуна та спалювався там як паливо.

Нова технологія мала низку переваг. Установка легко монтувалася та зберігала можливість їздити на бензині. Під час згоряння водню виділяється більше енергії, ніж від нафтопродуктів, а у вихлопі при цьому міститься лише водяна пара.



До того ж авто не мало балон із вибухонебезпечним воднем, як у сучасних аналогів. Та й знайти воду для заправки нескладно.

Читайте також: Оголошено терміни прем’єри нового Ford Mustang

Проте далі за прототип справа не пішла. Технологія так і не стала серійною, хоча в інших країнах водневі авто почали випускати лише у XXI столітті.


09-7-2022, 14:48  
Джерело: focus.ua
Переглядів: 2 583   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: