Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Компанія-виробник Volocopter має намір надавати послуги міського аэро транспорту (ВІДЕО)
Автосвіт / Відео

Компанія-виробник Volocopter має намір надавати послуги міського аэро транспорту (ВІДЕО)

Компанія-виробник Volocopter має намір надавати послуги міського аэро транспорту (ВІДЕО)
Німецький розробник аеротаксі Volocopter провів успішні випробування свого eVTOL-апарату на аеродромі

Понтуаз у передмісті Парижа. Компанія готується запустити електролітаки в експлуатацію у 2024 році.

У процесі тестування була перевірена робота систем air traffic management (ATM) і uncrewed traffic management (UTM), завдяки яким літальні апарати керуються пілотом (у разі ATM), або ж літають на автопілоті (в разі застосування UTM). Також були відпрацьовані різні екстремальні сценарії, наприклад екстреної посадки, поломки, вимушеної зміни маршруту.

В одному зі сценаріїв заплановане місце зльоту/посадки перестало бути недоступним, в іншому — пілот змушений був змінити напрямок польоту, тому що пріоритет віддали іншому літальному апарату, у третьому обіграли випадок раптового закриття аеропорту або вертольотопорту.



Volocopter 2X eVTOL та електролітак іншого виробника літали з використанням UTM на висоті приблизно 30 м, а третій апарат літав набагато вище та використовував ATM. Унаслідок усі три машини продемонстрували інтеграційну сумісність систем ATM та UTM.

Читайте також: З початку війни українці продали автомобілів на понад $11 мільярдів

Це говорить про те, що планування польотів аеротаксі цілком можливе, й у 2024 році компанії зможуть вивести на ринок свої пристрої.
09-28-2022, 14:28  
Джерело: autotema.org.ua
Переглядів: 146   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: