Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Перший спортивний Pontiac виставлено на аукціон
Автосвіт / Фото

Перший спортивний Pontiac виставлено на аукціон

Перший спортивний Pontiac виставлено на аукціон
Американський дилерський центр Classic Auto Mall, який спеціалізується на продажі класичних автомобілів, виставив на продаж раритетний Pontiac Hill Climb Speedster зразка 1926 року.

Ця модель є першим спорткаром компанії. Окрім того, саме ця машина вперше в історії марки стала переможцем гоночної серії майже сто років тому. Ідеально відреставрований спорткар запропонували придбати за 290 000 доларів, але у ході торгів ціна може зрости.



Спочатку автомобіль, побудований в 1926 році, був стандартним Pontiac Six. Але після пожежі, внаслідок якої машина практично повністю втратила салон, дилерський центр викупив її назад. Згорілого Понтіака відправили в майстерню, в якій перетворили дорожній Pontiac на гоночний спідстер.

Спорткар обладнали 3,1-літровим V6, пару якому склала триступенева «механіка». У подібній модифікації Pontiac виграв гонку своєму класі у Нью-Йорку, а також посів третє місце у загальному заліку.

Після тріумфу модель майже десять років брала участь у різних гоночних серіях. 1932 року спорткар відправили на територію дилерського центру, де він провів наступні 50 років.

Читайте також: З початку війни українці продали автомобілів на понад $11 мільярдів

Після закриття автосалону машину викупив приватний колекціонер, який продав її нинішньому власнику в 1997 році.

09-28-2022, 17:32  
Джерело: autotema.org.ua
Переглядів: 138   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: