Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Citroen показав доступний електромобіль з вертикальним лобовим склом
Автосвіт / Фото

Citroen показав доступний електромобіль з вертикальним лобовим склом

Citroen показав доступний електромобіль з вертикальним лобовим склом
Компанія Citroen, яка буквально кілька днів тому офіційно оголосила про зміну свого логотипу на оригінальний, перероблений на сучасний лад і 29 вересня показала свій новий концептуальний автомобіль під назвою Oli.

Він, природно, працює на електричних силових установках і може похвалитися досить цікавим дизайном кузова, який виділяє транспортний засіб на тлі конкурентів. Наприклад, автомобіль отримав повністю плоске і вертикально лобове скло, прямо як у військових версією Hummer, що на автомобільному ринку зустріти майже неможливо.

І хоча саме цей шоу-кар з великою ймовірністю ніколи не вирушить у серійне виробництво, для Citroen електрокар Oli є важливим кроком у розвитку бренду – компанія заявила, що робитиме ставку на компактні і доступні (наскільки це можливо) електрокари замість того, щоб робити величезні позашляховики, кросовери та седани з ухилом на преміальність. Власне, акцент на легкість, компактність і доступність в Oli проглядається неозброєним поглядом – у спорядженому форматі цей автомобіль важить всього 1000 кг, що для електрокара з важкими батареями дуже добре.



Однією з найважливіших особливостей Oli є доступність, яку в тому числі досягли за рахунок взаємозамінних елементів – той же бампер спереду та ззаду є одним і тим самим компонентом. Аналогічно виробник зробив з дорожніми арками і, ймовірно, сидіннями в салоні.

В результаті компанія може скоротити виробництво унікальних елементів і зробити електрокар дешевше, та й такого роду лобове скло у виробництві теж помітно дешевше за звичайні варіанти, нехай воно і негативно вплине на аеродинаміку. Також для зменшення ваги виробник виготовив деякі елементи кузова зі спеціального стільникового картону (так, все вірно – з картону) – він важить вдвічі менше сталі, витримуючи при цьому значну вагу.

Читайте також: Система AEB виявилася безсила на середніх швидкостях

З цією метою диски виконали з алюмінію, а в салоні можна помітити сидіння, які виготовляються за допомогою 3D-друку. І, що найголовніше, на фронтальній панелі виробник вирішив не встановлювати величезний дисплей мультимедійної системи – тут є фізичні перемикачі клімату, досить просте на вигляд кермо і невеликий дисплей, який виступає в ролі панелі приладів. На жаль, виробник нічого не розповів про характеристики шоу-кара, що цілком очікувано, але в компанії заявили, що максимальна швидкість електрокара становитиме 110 км/год, а запас ходу сягає 400 км.
10-4-2022, 01:06  
Джерело: mashyna.com.ua
Переглядів: 99   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: